Patru beneficii ale uleiului de nuca
Uleiul de nuci, nerafinat, presat la rece, a inceput sa fie tot mai folosit atat in bucatarie (unde reuseste sa aduca un gust puternic, intens si cu note foarte placute) cat si in medicina alternativa sau in tratamentele cosmetice. Daca in trecut era privit mai curand ca o alegere excentrica, acesta ofera o doza serioasa de antioxidanti, cupru, magneziu, ajuta la detoxifierea intregului organism si la mentinerea starii de sanatate, este usor de introdus in alimentatie ca atare sau sub forma de supliment alimentar. Daca va plac nucile si acest ulei cu aroma plina, puternica, va fi cu siguranta pe gustul dumneavoastra. Iar beneficiile pe care uleiul de nuci le aduce sanatatii sunt multiple.
1. Consumul regulat de ulei de nuci are efecte surprinzatoare pentru ten, ajutandu-ne sa ne mentinem pielea mai tanara si mai elastica, in mare masura datorita nivelului ridicat de vitamina E. Puteti manca nuci sau puteti lua suplimente alimentare, insa la fel de bine puteti sa aplicati putin ulei de nuca pe piele, in zonele unde epiderma este uscata, imbatranita, aspra. Lasati sa actioneze, apoi spalati cu apa calduta, repetand tratamentul cat mai des. Uleiul de nuca poate fi folosit si pentru a da stralucire parului si a-l ajuta sa cada mai putin, fie aplicandu-l ca pe o masca, fie pur si simplu introducandu-l in meniul zilnic.
2. Este foarte bun pentru imbunatatirea circulatiei si ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare datorita continutului ridicat de omega 3 si omega 9. Prin grasimile monosaturate din uleiul de nuca arterele noastre vor deveni mai suple, mai rezistente, sangele va circula mai bine decat in trecut dupa o perioada in care consumam acest ulei frecvent, si poate fi un perfect adjuvant naturist sau poate preveni cronicizarea afectiunilor.
3. Uleiul de nuci presat la rece este recomandat atat celor care vor sa slabeasca, cat si persoanelor care si-ar dori sa isi mentina greutatea ideala. Nucile sau uleiul de nuca ajuta foarte mult in curele de slabire si intretinere, singura restrictie fiind limitarea cantitatii, pentru ca sunt totusi bogate in calorii. Dar puse intr-o salata sunt o placuta surpriza prin gustul intens, demonstrand ca o reteta care ne ajuta sa slabim nu trebuie sa fie neplacuta sau banala.
4. Surprinzator sau nu, s-a demonstrat ca acest ulei are efect si in reglarea hormonilor, ajutand la mentinerea echilibrului hormonal optim si oferind organismului o doza ridicata de fitonutrienti.
Foto: cleanpublicdomain.com, food.ndtv.com
Articole asemănătoare
-
Sfecla rosie cu miez de nuca si merisoare confiate
Ne-am obisnuit cu sfecla rosie murata, coapta sau sub forma de suc, si este un ingredient bun pentru o gama larga de smoothie-uri. Dar in aceasta reteta contrastul dintre sfecla, miezul de nuca putin prajit si dulcele acrisor al merisoarele va surprinde cu siguranta orice musafir.
-
Salata de vara cu afine si miez de nuca
O reteta de salata diferita de cele clasice, cu arome de afine dulci si miez de nuca.
-
Salata de varza rosie cu portocale si nuci caju
O reteta indrazneata in care varza rosie se intalneste cu dulceata usor acida a portocalei si cu aroma uleiului de nuca.
-
Salata cu orez, ton si ulei de nuca
La prima vedere o banala salata cu ton, este o reteta care castiga un plus de gust si aroma datorita uleiului de nuca.
-
Miezul de nuca pentru sanatate
Miezul de nuca mancat frecvent ajuta la fixarea calciului in oase, mentine sanatatea sistemului circulator si scade nivelul colesterolului din organism, previne unele tipuri de cancer si are un efect antiinflamator natural