Paste penne cu somon afumat, spanac si sos de branza

 Preferate in orice moment al zilei, pastele se inscriu in randul celor mai ravnite mancaruri, deoarece se pot imbina foarte bine cu diverse sosuri, feluri de carne ori legume.


De aceea, pentru a incerca un nou gust, preparati pastele penne cu somon afumat, spanac si sos de branza.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

500 g paste penne

400 g somon afumat

300 g spanac proaspat sau congelat

250 g branza ricotta

300 ml de supa

1 lamaie

1 legatura de patrunjel verde

100 ml de ulei de masline

1 ceapa

1 catel de usturoi

sare

piper

nucsoara macinata


Modul de preparare:

Se incepe cu somonul afumat, care se marineaza.

Intr-un vas se pune pestele.

Apoi se stropeste cu zeama de lamaie.

Se presara piper macinat si coaja rasa de lamaie.

Se pune si putin ulei de masline.

Pastele se fierb in apa cu sare, urmand instructiunile de pe ambalaj.

Cand sunt gata se scurg de apa in care au fiert.

Apoi se trec printr-un jet de apa rece.

Se freaca cu uleiul de masline.

Spanacul se curata si se spala fiecare frunza in parte.

In cazul in care este congelat, se lasa sa se desfaca si sa se scurga.

Apoi spanacul proaspat sau congelat se toaca marunt.

In putin ulei de masline se pune la calit ceapa si usturoiul, tocate marunt.

Se lasa cam 5 minute.

Apoi usturoiul se scoate din cratita.

Se adauga spanacul.

Se lasa 2-3 minute.

Apoi se mai pun supa si branza ricotta.

Se amesteca totul bine si se lasa 5-6 minute la fiert.

Focul trebuie sa fie potrivit.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se pune si nucsoara macinata.

Somonul afumat se taie in fasii de marime medie.

Pe un platou se pun pastele.

Se adauga si sosul de branza peste ele.

Fasiile de peste se pun deasupra pastelor.

La final se presara si verdeata tocata marunt.

Apoi se servesc.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/b5f951471b6ccc47293b14f921634a12) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139