Paste cu sos de avocado
Ingrediente:
1 cana de paste lungi sau scurte, dupa gust
2 bucati avocado bine copt
1-2 linguri suc de limeta
2 linguri coaja de limeta rasa
1/3 ulei de masline
4 linguri parmezan ras
2 linguri coriandru tocat
2 linguri patrunjel tocat
2 linguri busuioc proaspat, tocat marunt
Mod de preparare: pastele se gatesc potrivit instructiunilor de pe pachet, apoi se scurg si se lasa la gatit, turnand deasupra putin ulei de masline. Separat se pun in mixer miezul de avocado, restul de ulei de masline, sucul si coaja rasa de limeta, parmezanul, toata cantitatea de coriandru si patrunjelul, amestecand foarte bine totul pana cand compozitia este omogena, foarte fina. Sosul se amesteca bine cu pastele aflate la temperatura camerei, se pune deasupra si busuiocul (mai mult sau mai putin, dupa gust), se condimenteaza cu putina sare si piper, iar pentru un plus de aroma se presara totul generos cu mai mult parmezan ras sau alta branza tare.
Foto: absfreepic.com
Articole asemănătoare
-
Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel
O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.
-
Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar
Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.
-
Retete de paste delicioase. Tortellini cu sos de ardei capia
Un preparat gustos si cald pe care il puteti pregati pentru o zi friguroasa este reteta de tortellini cu sos de ardei capia.
-
Paste cu sos aromat de vanilie si nectarine
Un desert pe care sa il pregatiti dupa o zi agitata de munca poate fi reteta de paste cu sos aromat de vanilie si nectarine.
-
Peste alb cu sos de patrunjel
Pestele alb are un continut bogat in proteine, dar scazut in grasimi si este nutritiv. Profitati de proprietatile acestuia, pregatind o reteta de peste alb cu sos de patrunjel.