Paine cu scortisoara
Ingrediente:
8 felii paine
½ cana unt moale, tinut la temperatura camerei pentru 15-20 de minute
3-4 linguri zahar
1 lingurita pudra de scortisoara
1 praf de sare
1 lingurita extract de vanilie
(optional) ½ lingurita nucsoara rasa
Mod de preparare: intr-un bol se pune untul,s e adauga zaharul, scortisoara, sarea (daca nu folositi unt sarat), vanilia si nucsoara, amestecand totul foarte bine cu un mixer vertical. Amestecul de unt si mirodenii se unge pe feliile de paine, care se pun la cuptor intr-o tava cu hartie de copt, cu fata unsa in sus. Se tin la cuptor pana cand isi schimba culoarea, iar aromele devin intense, fara sa se arda. Se servesc intregi sau taiate in triunghiuri, calde. Sunt la fel de bune si reci.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Bautura fierbinte cu scortisoara, vin rosu, mar
In serile racoroase de toamna este una dintre cele mai bune bauturi, cu gustul intens de vin rosu sec sau demidulce, dupa gust, notele de scortisoara si lamaie, dar si dulceata acrisoara a marului bine copt. Se bea de preferinta fierbinte, alaturi de prieteni.
-
Cacao fierbinte cu rom si scortisoara
O cana de cacao fierbinte, eventual cu putina frisca sau scortisoara, este ideala in zilele reci de iarna (si nu numai). Dar in aceasta reteta puteti adauga un rom brun sau alb, simplu sau cu arome si mirodenii, pentru un gust complex, cu note de sarbatoare.
-
Smoothie cu scortisoara si nuca de cocos
Cu aromele sale exotice si gustul intens de scortisoara, este un smoothie pentru micul dejun sau pentru a inlocui o gustare cu mai multe calorii. Ofera organismului un plus de energie si este gata imediat.
-
Gustari cu fructe. Mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor
Profitati de o gustare cu fructe intre mese, pe care o puteti realiza cat se poate de simplu. Va propunem sa incercati reteta de mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor.
-
Deserturi de Paste. Cozonac aromat cu scortisoara
Nelipsit ca parte din meniul traditional de Paste este si cozonacul. Va oferim astfel sa pregatiti o reteta de cozonac aromat cu scortisoara.