Oxalis

Familia: OxalidaceaeOxalis
Aspect: Erbacee
Perioada de inflorire: Mai-iulie
Expunere: Plin soare
Udare: Medie

In acest gen sunt cuprinse 500 de specii de plante bulboase sau rizomatoase, anuale sau perene. Culorile florilor variaza de la alb, la roz si la purpuriu inchis.

Cultivare: usoara. Unele specii se planteaza in septembrie, dar cele mai multe sunt plantate la inceputul primaverii intr-un compost format din pamant de flori si nisip si plasate intr-un loc insorit, adaugandu-se in apa de udat un ingrasamant la fiecare 10 zile. Odata cu venirea toamnei se raresc udarile si se vor proteja de frig.

Reproducere: Se realizeaza prin plantarea bulbilor intr-un compost normal.

Pericole: Paduchele verde care ataca aceasta planta poate fi combatutut prin insecticide pe baza de piretru. Trebuie acordata o mare atentie udarii, pentru ca - daca planta nu primeste suficienta apa - frunzele se ofilesc si florile cad.

Specii si soiuri: Oxalis adenophylla, Oxalis deppei, Oxalis eneaphylla, Oxalis pes-caprae. 
 

Articole asemănătoare

  • Plante binefacatoare, aducatoare de noroc

    Bambusul este cunoscut in acest sens, iar galbenelele sunt poate florile cu cele mai multe efecte benefice. Cel putin asa spun traditiile vechi romanesti.

  • Plante cu inflorire de sezon

    Cu siguranta cei care detin in proprietate o gradina, oricat de mica, se bucura multe luni din an de beneficiile unei oaze de verdeata. E foarte adevarat ca trebuie sa si depuna ceva eforturi pentru a se bucura de o gradina frumoasa.

  • Oxalis hedysaroides Rubra - asortata de natura

    O planta de o frumusete aparte, cu frunze rosii-cafenii si flori de un galben intens, cu cinci petale, perfecta pentru a infrumuseta orice interior, chiar daca ingrijirea ei cere atentie.

  • Terariu - o lume in miniatura

    Un terariu este, prin definitie, o gradina aflata sub sticla. Aceasta tehnica era foarte populara in perioada victoriana si acum se pare ca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren. Astfel se pot recrea tot felul de "peisaje", de la terenuri impadurite, pana la un mini desert sau o jungla tropicala. Mai mult, daca adaugati si animale sau insecte, gradina in miniatura va deveni un vivariu.

  • Plantele de langa noi

    Oxalisul


Warning: fopen(cache/eaa13fd4735dedf8ec0c915f2d521543) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139