Oul si proprietatile lui.

Oul reprezinta o sursa importanta de proteine, aceasta fiind una de o calitate mult mai mare fata de cele extrase de organism din carne, lapte sau peste. Pe langa acest lucru, oul contine vitamine, printre care si vitamina D, calciu si fier. Ouale sunt satioase si in general usor de digerat, iar in plus acopera 15% din necesarul de proteine zilnice al unui adult.

Oul poate fi preparat in diverse feluri:

1. Oul poate fi fiert. Daca acesta este lasat doar 3 minute il vom putea savura moale, dupa 5 minute este putin mai tare, iar daca este lasat la fiert 7 – 8 minute il vom servi tare. Toate acestea depind insa si de marimea oului.

2. Oul poate fi pregatit in tigaie. Acesta poate fi prajit sau din el putem prepara o omleta delicioasa cu legume si verdeata (ardei, ceapa verde, patrunjel).

 

Surse foto: 1, 2, 3

Articole asemănătoare

  • Cand au devenit morcovii portocalii?

    Morcovul ocupa unul dintre cele mai importante locuri intre legumele care fac parte din alimentatia noastra. S-ar putea crede, prin urmare, ca oamenii au aflat tot ce se putea despre trecutul si proprietatile sale curative.

  • Citricele, de ce sunt necesare iarna?

    Citricele sunt fructe originare din partea Asiei de Sud-Est care se invecineaza cu nord-estul Indiei, Myanmar si provincia Yunnan din China. In zilele noastre, totusi, cea mai mare parte a globului se bucura de gustul si proprietatile lor gratie circulatiei marfurilor pe piata internationala.

  • Cum citesti eticheta unui fruct de avocado

    Cu toate ca se numara printre fructele introduse de curand pe piata alimentara din Romania, avocado si-a facut un nume si inca promite multe pentru viitor. Acest lucru este determinat lasand la o parte strategiile de marketing, de valoarea nutritiva ridicata si proprietatile binefacatoare.

  • Retete cu ou si verdeturi. Oul si proprietatile lui. Idei si trucuri.

    Ce a fost mai intai: oul sau gaina? Aceasta este intrebarea care se pune cel mai frecvent cand este vorba de aceasta tema.

  • Rabarbarul si proprietatile lui

    Unora dintre noi le place foarte mult aroma inconfundabila a rabarbarului, altora li se pare extrem de rau gustul sau acru. Pe langa faptul ca are acea acreala caracteristica diverselor ierburi, acesta este deseori confundat cu o planta oarecare, una care nu are nici un rol semnificativ.


Warning: fopen(cache/7aeddfd6ab5b380258194f5b13bdac4f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139