Oua-jumari cu vinete si rosii
opt oua
150 g rosii
150 g vinete
100 ml apa
50 g unt
100 ml ulei
o lingurita zahar
cinci-sase catei de usturoi
o legatura de patrunjel
Mod de preparare: rosiile se spala, se taie in felii potrivite si se pun la calit intr-o cratita, in ulei bine incins, alaturi de doi-trei catei de usturoi tocati foarte fin, zaharul si putina sare. Se lasa sa scada, amestecand din cand in cand, fara sa se prinda. Vinetele se spala, se taie in felii subtiri dupa ce s-au indepartat coditele, apoi se sareaza si se lasa putin timp sa se scurga din zeama amaruie. Se prajesc si ele in ulei bine incins pana se rumenesc. Separat se pregatesc jumarile din cele opt oua, se asaza pe un platou, iar in centru se toarna rosiile calite cu zaharul. Pe margini se pun feliile de vinete, iar totul se garniseste cu patrunjel tocat fin.
Articole asemănătoare
-
Paste a la grec cu oregano si rosii
Delicioasa si aleasa pentru un meniu al zilei, reteta de paste a la grec cu oregano si rosii va va surprinde prin gustul nemaipomenit al pastelor imbinat cu legume.
-
Oua gratinate cu verdeata si cascaval ras
O reteta delicioasa preparata cu oua poate fi si cea de oua gratinate cu verdeata si cascaval ras. Ingredientele de care aveti nevoie le gasiti in cele ce urmeaza:
-
Oua si branza la cuptor, cu oregano si rosii
Printre mancarurile bune cu care sa va incantati musafirii se regaseste si reteta de oua si branza la cuptor, cu oregano si rosii.
-
Zacusca cu vinete si ciuperci
Odata cu aparitia toamnei, culegem roadele acestui anotimp minunat, pregatind totodata si conserve delicioase. Asadar, pentru a va bucura din plin de aceste roade, va propunem sa preparati zacusca cu vinete si ciuperci.
-
Zacusca picanta cu vinete si gogosari
Dintre numeroasele delicii ale toamnei, va invitam sa pregatiti zacusca picanta cu vinete si gogosari. De indata ce veti servi musafirii cu aceasta zacusca, acestia vor fi incantati sa descopere o combinatie inedita de gusturi si arome delicioase.