Orez mexican
Cu o portie de orez asortata cu legume va puteti incepe ziua. Va propunem sa incercati minunata reteta de orez mexican.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
300 ml ulei
1 ceapa
1 capatana de usturoi
1 ardei gras rosu
2 ardei iuti verzi
500 g orez
1 conserva de rosii taiate (410 g)
1 conserva de fasole boabe uscata (420 g)
3 linguri (45 g) patrunjel proaspat, tocat
Se realizeaza astfel:
Se incalzeste uleiul intr-o oala.
Ceapa se curata si se taie.
Apoi se pune la calit in ulei.
Usturoiul se curata si se faramiteaza.
Apoi se pune tot la calit.
Ardeiul gras rosu si ardeii verzi iuti se curata de seminte si se taie.
Se pun si acestia la calit, pana devin moi.
Orezul se fierbe.
Apoi se pune peste legumele calite.
Cand este gata, se pun rosiile din conserva taiate.
Se amesteca timp de 5 minute.
Se pune si conserva de fasole uscata.
Se mai lasa 5 minute pe foc.
Apoi se ia oala de pe foc.
Patrunjelul se toaca marunt si se presara peste orezul cu legume gata pregatit.
Orezul mexican se serveste cat este cald.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salata de castraveti cu otet de orez si ghimbir
Cu aroma sa putin diferita de otetul clasic, varianta din orez are vagi note dulcegi, si poate sa ofere unui preparat acel gust putin asiatic, exotic, distinct. Iar ghimbirul picant echilibreaza gustul racoritor al castravetilor.
-
Sos dulce-acrisor cu zahar brun si otet de orez
Un sos cu otet de orez, putin sos de soia si amidon, foarte bun pentru orice reteta de inspiratie asiatica, fie ca este vorba de un bol de orez cu ou, fie de carne de porc, pui sau peste.
-
Orez cu portocala si legume
Un orez cu legume este un fel simplu, clasic, dar adaugand o singura portocala va capata nuante si arome surprinzatoare. In sens bun.
-
Crochete de orez si cascaval
Un aperitiv interesant ca textura si gust care va face sa redescoperiti banalul orez intr-o alta forma si prezentare.
-
Budica de orez cu banane
Orezul este un ingredient care se preteaza la o multime de retete. O delicatesa pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si adaptata sezonului de toamna, este budinca de orez cu banane, fara lapte de vaca.