Orez florentin
Ingrediente:
200 g spanac
1 lingura unt sau margarina
1 ardei gras
1/2 cana ceapa verde feliata
3 catei de usturiu, pisati
1/4 lingurita piper alb macinat
1/4 lingurita rozmarin
3 cani orez fiert
1/2 cana branza Parmesan, rasa
Preparare:
Spanacul se curata, se spala bine si se rupe in bucati. Untul se topeste intr-o tigaie, la foc potrivit, dupa care se adauga spanacul, ardeiul si ceapa taiati felii, usturoiul pisat, piperul si rozmarinul. Se lasa pe foc timp de 2-3 minute, pana cand spanacul s-a fragezit. Se adauga orezul si branza. Se amesteca pana s-a incalzit bine si branza s-a topit.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Salata de castraveti cu otet de orez si ghimbir
Cu aroma sa putin diferita de otetul clasic, varianta din orez are vagi note dulcegi, si poate sa ofere unui preparat acel gust putin asiatic, exotic, distinct. Iar ghimbirul picant echilibreaza gustul racoritor al castravetilor.
-
Sos dulce-acrisor cu zahar brun si otet de orez
Un sos cu otet de orez, putin sos de soia si amidon, foarte bun pentru orice reteta de inspiratie asiatica, fie ca este vorba de un bol de orez cu ou, fie de carne de porc, pui sau peste.
-
Orez cu portocala si legume
Un orez cu legume este un fel simplu, clasic, dar adaugand o singura portocala va capata nuante si arome surprinzatoare. In sens bun.
-
Crochete de orez si cascaval
Un aperitiv interesant ca textura si gust care va face sa redescoperiti banalul orez intr-o alta forma si prezentare.
-
Budica de orez cu banane
Orezul este un ingredient care se preteaza la o multime de retete. O delicatesa pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si adaptata sezonului de toamna, este budinca de orez cu banane, fara lapte de vaca.