Orez chinezesc
Ingrediente: orez gatit si racit, pui fiert, legume proaspete (mazare, porumb, morcovi), 3 oua, ulei, 1/2 lingurita zahar, 1 lingurita sherry. Preparare: Se bat ouale uniform ca pentru omleta. Se incalzeste ulei intr-o tigaie mare si se pun pe foc legumele amestecand in permanenta . Se adauga si carnea fiarta si se mai amesteca in continuare. Luati toate ingredientele din tigaie. Incalziti separat uleiul ramas si rasturnati uleiul. Incalziti amestecand in acelasi timp cu o spatula pentru a fi uniform si a nu se lipi. Turnati peste legumele si carnea si mai amestecati tinand pe foc. Incorporati sosul soia, zaharul si sherry. La sfarsit adaugati ouale batute, amestecati, si intrerupeti focul exact cand ouale incep sa se prinda. Serviti cald.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Salata de castraveti cu otet de orez si ghimbir
Cu aroma sa putin diferita de otetul clasic, varianta din orez are vagi note dulcegi, si poate sa ofere unui preparat acel gust putin asiatic, exotic, distinct. Iar ghimbirul picant echilibreaza gustul racoritor al castravetilor.
-
Sos dulce-acrisor cu zahar brun si otet de orez
Un sos cu otet de orez, putin sos de soia si amidon, foarte bun pentru orice reteta de inspiratie asiatica, fie ca este vorba de un bol de orez cu ou, fie de carne de porc, pui sau peste.
-
Orez cu portocala si legume
Un orez cu legume este un fel simplu, clasic, dar adaugand o singura portocala va capata nuante si arome surprinzatoare. In sens bun.
-
Crochete de orez si cascaval
Un aperitiv interesant ca textura si gust care va face sa redescoperiti banalul orez intr-o alta forma si prezentare.
-
Budica de orez cu banane
Orezul este un ingredient care se preteaza la o multime de retete. O delicatesa pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si adaptata sezonului de toamna, este budinca de orez cu banane, fara lapte de vaca.