Omleta cu mere
Ingrediente:
2 mere mari bine coapte
8 oua
o lingura de unt
100 g zahar
sare, piper
Mod de preparare: merele se curata se coaja si se taie cubulete. Separat se topeste untul intr-o tigaie medie, se adauga cuburile de mar, jumatate din cantitatea de zahar si se lasa la calit pentru 8-10 minute, pe foc mic spre mediu, amestecand tot timpul pana cand bucatile de fruct isi schimba culoarea si incep sa se inmoaie. Se lasa deoparte la racit. Se sparg ouale, iar galbenusurile se bat bine cu restul de zahar. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o compozitie pufoasa, care se va incorpora amestecului de galbenusuri si zahar. Ouale cu zahar se pun intr-un craticioara suficient de adanca si se baga in cuptorul bine incins la 160 de grade, lasandu-le pentru 5-6 minute pana cand omleta incepe sa creasca. Se pun deasupra bucatelele de mere si se pune din nou amestecul la cuptor pentru alte cateva minute. Omleta cu mere se serveste calda. Se mai poate pune putin zahar deasupra.
Foto: photos-public-domain.com
Articole asemănătoare
-
Salata de toamna cu mere, nuci si branza
O gustare cu mere bine coapte, salata verde, miez de nuca aromat si putin otet balsamic, plina de vitamine si mai ales de savoarea toamnei.
-
Salate racoritoare. Salata de telina cu mere si maioneza
Sezonul salatelor de-abia a inceput, iar noi ne putem bucura de gustul sanatos al legumelor colorate, preparand diverse mixuri de legume. Va propunem sa degustati salata de telina cu mere si maioneza.
-
Budinca delicioasa cu mere si nuci
Un desert gustos pentru o dupa-amiaza insorita puteti obtine pregatind budinca cu mere si nuci.
-
Omleta cu cartofi si ceapa
O omleta gustoasa pentru micul dejun pe care o puteti prepara celor dragi este omleta cu cartofi si ceapa.
-
Mic dejun sanatos cu mere si fulgi de ovaz
O idee de mic dejun sanatos pe care vi-l propunem poate fi cel cu mere si fulgi de ovaz. Ovazul este un excelent energizant, prielnic mai ales in perioadele in care vremea este rece si umeda.