Negresa cu glazura
Ingrediente:
Negresa 113 g unt
1/4 cana cacao
3 oua
1 cana zahar
1 cana faina
1 lingurita praf de copt
1 cana nuci tocate
1 lingurita vanilie
Glazura de ciocolata
2 cani zahar pudra
4 linguri cacao
frisca
1 lingurita vanilie
Preparare:
Negresa. Se porneste cuptorul la foc potrivit. Se unge cu unt si se pudreaza cu faina tava. Se bat ouale spuma, apoi se adauga treptat zaharul. Intr-o oala mica se topeste untul cu cacaoa la foc mic, dupa care se toarna peste amestecul cu oua. Se combina faina cu praful de copt si jumatate din cantitate se adauga peste aluatul de blat; cealalta jumatate se amesteca cu nucile pisate si de abia apoi se incorporeaza in aluat. Adaugati vanilia.
Aluatul se toarna in tava si se coace timp de 20-25 minute.
Cand prajitura s-a racit se poate turna deasupra glazura de ciocolata.
Glazura de ciocolata. Se amesteca zaharul pudra cu vanilia si cu atata frisca cat sa aiba consistenta pe care o doriti.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Smoothie usor sarat, cu lapte vegetal si curmale
Un smoothie putin sarat? Daca o inghetata cu glazura de caramel sarat este un desert inedit si delicios, de ce nu si o bautura in care dulceata curmalelor si prospetimea vaniliei intalnesc sarea de mare?
-
Desert pentru zile festive. Cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada
In zilele festive si nu numai, bucatele preparate si mai ales desertul trebuie sa aiba menirea sa imbogateasca masa si sa raspandeasca o aroma imbietoare in toata casa. Asadar va propunem sa incercati o reteta de cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada.
-
Chec cu nuci, ornat cu glazura de scortisoara si vin rosu
Pentru o masa imbelsugata, va propunem sa preparati un desert pe masura: chec cu nuci, ornat cu glazura de scortisoara si vin rosu.
-
Tort delicios de primavara
Tortul delicios de primavara il puteti prepara nu numai in acest anotimp, ci si la sarbatorirea unui eveniment special.
-
Rulada cu crema moca si glazura de ciocolata
O zi speciala nu se poate incheia altfel decat printr-un desert proaspat preparat. Puteti incerca reteta de rulada cu crema moca si glazura de ciocolata.