Merele Gloster

Soi de mere cu pulpa ferma, crocanta, dulce, coaja de un rosu intens si forma usor conica, Gloster este o varietate de origine germana, foarte populara printre cunoscatori si de departe unul dintre cele mai bune mere pentru gustare, retete de desert sau, de ce nu, suc si cidru. Sunt fructe de 150-200 de grame fiecare, textura destul de tare, iar soiul are o buna rezistenta la boli, daunatori, frig sau seceta, suportand relativ bine si transportul. Varietate creata in anul 1951 in Germania, repede adoptata in livezi pentru cultura intensiva, Gloster este apreciat pentru gustul dulce, proaspat, putin acrisor, aroma intensa, cu o aciditate placuta, coaja lucioasa rosie cu mici puncte mai deschise la culoare, pulpa tare poate fi consumata ca atare sau rasa, tocata, transformata in suc sau utilizata pentru placinte sau gem. 
 
Este un pom fructifer ce poate atinge patru metri inaltime si se planteaza primavara sau toamna intr-o zona unde sa aiba mult soare (desi tolereaza si zonele umbrite), iar solul sa fie fertil, cu drenare buna, ferit pe cat posibil de curentii reci de aer. Se sapa gropi de 70-90 de cm adancime pentru puieti, lasand macar patru metri distanta intre ei daca vreti sa plantati mai multe exemplare, iar ulterior se uda abundent pamantul la radacina. Se taie regulat crengile pentru a ajuta la formarea coroanei, iar marul Gloster va produce recolte anuale bogate, si fiind o varietate longeviva va veti bucura de roadele sale multi ani la rand.  

Foto: greenleafnurseries.co.nz 


 

Articole asemănătoare

  • Fructe bogate in vitamina C

    Merele sunt unele dintre fructele preferate de cei mici si cei mari deopotriva, gasiti numeroase soiuri in piete si magazine, fiecare cu gustul si aroma sa, si puteti pregati si suc proaspat, gem sau compot, sau le puteti folosi in diverse retete de desert. Savuroase, cu putine calorii, au multa vitamina C si o savoare aparte.

  • Salata de fructe cu mere, nuci si struguri

    Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.

  • Merele Dabinett

    Cu pulpa tare si coaja de un verde-galbui cu pete de un rosu aprins, merele Dabinett sunt originare din Somerset (Marea Britanie) unde sunt cultivate de mai bine de un secol si folosite pentru un cidru realizat dupa metode traditionale, foarte apreciat de cunoscatori.

  • Merele Cortland

    Un mar dulce-acrisor, bun pentru gustare, retete de desert, suc sau salate de fructe

  • Fructe pentru un sistem imunitar puternic

    Merele: rosii, galbene sau verzi, indiferent de soi sau de marime, merele sunt unele dintre cele mai populare fructe, si pe buna dreptate. Au multa vitamina C, gust placut, intaresc sistemul imunitar, au fibre si putine calorii, aduc relativ usor senzatia de satietate.


Warning: fopen(cache/fb73fdd1d227f8333059754c866c83fc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139