Mazare batuta
O reteta gustoasa si usoara pentru o zi de post si nu numai, este cea de mazare batuta.
Iata ingredientele necesare:
500 g mazare boabe
200 g fasole boabe
1 ceapa
1 morcov
4 linguri de ulei
sare
Modul de preparare este urmatorul:
Boabele de mazare si fasole se spala si se pun la un loc in apa rece.
Se lasa timp de aproximativ 12 ore.
Dupa acest timp, se spala din nou.
Apoi se pun la fiert cu apa rece.
Cand a dat primul clocot, se adauga ceapa taiata in sferturi.
De asemenea, se pune si morcovul taiat rondele.
Vasul respectiv se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce boabele devin moi si apa a scazut de tot.
Se lasa sa se raceasca putin.
Apoi se trec prin sita ori prin masina de tocat.
Pasta rezultata se pune intr-un castron.
Se bate bine cu telul sau cu o lingura.
La aceasta se adauga uleiul, putin cate putin.
Se serveste rece, presarand ceapa prajita deasupra.
In pasta puteti adauga si usturoi pisat.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Sirvenos, berea cu mazare verde
O bere cu gust putin dulceag, cremos, cu note de malt, la care se adauga mazare verde
-
Omleta cu mazare
Mazare si o simpla omleta, dar reciproc se completeaza neasteptat de bine.
-
Tarta de dovlecei cu mazare
O reteta delicioasa, de care familia dumneavoastra se va bucura de un gust bun incercand-o, este tarta de dovlecei cu mazare.
-
Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel
O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.
-
Retete de post. Tocanita de mazare cu soia
Tocanita de mazare cu soia cubulete este o reteta gustoasa de post, pe care o puteti pregati pentru familie la masa de pranz.