Omleta cu mazare
Ingrediente:
opt oua (pentru patru portii)
100 g unt
doua linguri cu varf cascaval ras
400 g mazare (proaspata sau congelata)
100 ml smantana
o legatura de patrunjel
o lingurita zahar
Mod de preparare: mazarea se spala (daca este proaspata) si se caleste putin in jumatate din cantitatea de unt, iar cand incepe sa isi schimbe culoarea si sa se inmoaie putin se condimenteaza cu sare, piper, o lingurita de zahar, se adauga smantana la temperatura camerei si patrunjelul tocat. Separat se prepara o omleta simpla, si cand este gata se toarna cascavalul ras ca sa se topeasca putin, se taie in felii dupa numarul portiilor si se serveste calda, avand ca garnitura mazarea fierbinte.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Omleta cu tofu
Pentru cei care prefera gustul de tofu sau vor sa incerce o omleta cu totul diferita de retetele clasice.
-
Tarta de dovlecei cu mazare
O reteta delicioasa, de care familia dumneavoastra se va bucura de un gust bun incercand-o, este tarta de dovlecei cu mazare.
-
Omleta cu cartofi si ceapa
O omleta gustoasa pentru micul dejun pe care o puteti prepara celor dragi este omleta cu cartofi si ceapa.
-
Retete pentru micul dejun. Omleta cu cascaval si carnati
Incepeti dimineata cu un mic dejun gustos, pregatind reteta de omleta cu cascaval si carnati.
-
Retete pentru mic dejun. Omleta cu ceapa si cartofi
Un mic dejun consistent, pe care sa il pregatiti intr-o maniera simpla dimineata este omleta cu ceapa si cartofi.