Mancaruri exotice. Paella cu fructe de mare si sofran
Se pare ca oamenii incep sa renunte la mancarurile nesanatoase de tip fast-food si aleg mancarea gatita, gustoasa si cu un aport nutritiv atat de necesar organismului nostru.
O bogatie de gust si arome diverse va sunt oferite daca alegeti sa preparati o reteta traditionala din Spania si anume: paella cu fructe de mare si sofran.
Paella constituie o reteta din Valencia, bazata pe orez.
Ingrediente:
20 de creveti
cateva rondele de calamar
1 kg de scoici
2 rosii
2 ardei capia
putin ardei gras rosu
1 cana de orez
sofran
putin ulei de masline
Modul de preparare:
Apa cu sare se pune intr-o oala sa fiarba.
Se lasa sa dea in clocot.
Apoi se adauga crevetii.
Se lasa timp de 3 minute.
Apoi se scot.
Se mai pun si rondelele de calamar.
Acestea se lasa putin mai mult decat crevetii.
Apoi se scot din oala.
In continuare se pun scoicile.
Se lasa pana se desfac.
Se arunca scoicile care nu s-au desfacut.
Se lasa sa se raceasca.
Apoi se curata crevetii si scoicile.
Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul de masline.
Se lasa sa se incinga.
Dupa aceea se adauga in tigaie rosiile fara coaja si ardeii, ambele legume fiind taiate cubulete.
Se lasa sa se prajeasca, pana ce scade sucul care s-a lasat de la rosii.
Se adauga si orezul.
Se lasa 1 minut, apoi se pun 4 cani de apa (apa de la fierberea fructelor de mare, insa strecurata).
Cand este aproape gata orezul, se adauga sofranul, pentru un plus de culoare.
Dupa aceea se pun si fructele de mare.
Se mai lasa putin si se poate savura.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Smoothie de toamna cu fructe de padure si cidru
Folositi fructe de padure congelate si un cidru de buna calitate, iar mierea (sau siropul de artar) adauga acele note dulci, delicioase.
-
Hot Orange Mocha - Cafea fierbinte cu coaja de portocale si ciocolata amaruie
Bauturile fierbinti si aromate sunt la mare cautare in sezonul rece. Asadar, pentru o zi friguroasa de iarna va puteti incalzi cu Hot Orange Mocha, o cafea fierbinte cu coaja de portocale si ciocolata amaruie.
-
Shake revigorant cu fructe de padure
Delicioase si colorate, fructele de padure sunt pline de vitamine. De aceea, va propunem sa profitati de proprietatile lor, preparand si consumand un shake revigorant cu fructe de padure.
-
Desert de banane cu sos de afine si miere
Un desert apetisant cu fructe nu il puteti refuza, mai ales daca este pregatit de o persoana draga. Asadar va invitam sa gustati din desertul de banane cu sos de afine si miere.
-
Rosii umplute cu carne de pui si orez
Daca va ganditi ce mancaruri sa mai preparati cu rosiile proaspete si coapte din gradina, puteti incerca reteta de rosii umplute cu carne de pui si orez.