Lingurea in tratamentele naturiste
O planta erbacee pe care o intalnim adesea, cu multe inflorescente mici, albe, cu patru petale, grupate in spice terminale, frunze in forma ovala, ce descresc de la baza plantei spre varf, lingurea este si o planta medicinala cu multa vitamina C si efect dezinfectant si astringent. O puteti recunoaste si dupa mirosul puternic al plantei, acrisor, amintind de cel de mustar. Veti gasi lingurea sub forma de infuzie sau tinctura in magazinele naturiste, iar din frunzele proaspete se extrage un ulei esential ce contine sulfura de alil.
Ce putem trata cu lingurea
- planta proaspata poate fi folosita pentru salate (frunzele si tulpina) pentru ca are un gust placut si o cantitate ridicata de vitamina C
- se foloseste pentru prevenirea si tratarea naturista a scorbutului
- infuzia si tinctura au efect antireumatic si sunt recomandate si in tratamentul gutei
- extern se pot pune comprese cu infuzie concentrata pentru proprietatile astringente ale plantei
- infuzia este utila si pentru tratarea ulceratiilor gurii
- beti trei cescute de infuzie de lingurea pe zi pentru a preveni indigestiile si constipatia
- este o planta recomandata in curele de slabire si pentru a preveni obezitatea (intensifica arderile)
- curata si dezinfecteaza mucoasa bucala si esofagul daca este luata ca infuzie sau tinctura
Foto: wikipedia.org
Articole asemănătoare
-
Solutii si remedii naturiste impotriva oboselii cronice
Cu totii am avut perioade in care obligatiile zilnice, munca excesiva, vremea prea rece sau poate prea calduroasa, stresul cotidian ne-au facut sa ne simtim obositi, epuizati, lipsiti de energie.
-
Ceaiuri pentru vindecarea durerilor in gat
Durerile in gat pot sa apara indiferent de anotimp, uneori ca unul dintre simptomele unei gripe sau raceli, alteori dupa ce ne-am bucurat de o inghetata delicioasa sau un suc rece. Dar indiferent de cauze si medicina naturista ofera terapii simple, la indemana oricui, care vor completa tratamentul prescris de medic.
-
Terapii naturiste cu armurariu
Planta medicinala cunoscuta si sub numele de ciulinul laptelui, armurariul (Silybum marianum) este des intalnit in zonele cu mult soare, calde, iar in tratamentele alternative se folosesc semintele (fructele) pentru prevenirea si tratarea mai multor afectiuni.
-
Porumbarul in tratamentele naturiste
Atat tinctura cat si infuzia se recomanda ca o alternativa naturista in tratarea oboselii cronice, pentru scurtarea perioadei de convalescenta si pentru a reface nivelul de energie al organismului
-
Gulia in tratamentele naturiste
Este recomandata mai ales datorita proprietatilor sale revigorante si revitalizante