Limonada cu miere si ghimbir
Ingrediente:
½ cana miere
3 cani apa clocotita
5-6 lamai mare, bine coapte
apa plata sau apa minerala
cuburi de gheata
1 lingurita rasa ghimbir tocat marunt
cateva felii rotunde de lamaie
Mod de preparare: ghimbirul se amesteca bine cu mierea si apa clocotita intr-un vas rezistent la caldura, pana cand mierea s-a dizolvat complet. Se lasa la temperatura camerei pentru 15-20 de minute. Separat se toarna intr-o carafa sucul lamailor, se adauga cateva cuburi de gheata si se toarna prin sita amestecul de apa, ghimbir si miere (dupa ce s-a racit suficient). Se completeaza cu apa plata sau minerala rece, dupa gust, si se pun cateva felii de lamaie. Se serveste dupa ce s-a tinut la frigider pentru cel putin o ora.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Prajitura de post cu miere si nuca
O prajitura gustoasa, ideala pentru servit in momentele cand suntem vizitati de rude ori prieteni, este prajitura de post cu miere si nuca.
-
Prajitura cu miere si suc proaspat de portocale
Un desert pentru o dupa-amiaza placuta poate fi prajitura cu miere si suc proaspat de portocale. Bucurati-va de combinatia si aroma unica oferite de miere si portocale.
-
Mere coapte si umplute cu miere si stafide
Apetisante de la prima vedere, merele coapte si umplute cu miere si stafide sunt pur si simplu delicioase. Ingredientele necesare pentru prepararea acestei retete sunt:
-
Aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie
O reteta apetisanta, dar cu un gust diferit este cea de aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie. Ingredientele necesare pentru preparare sunt urmatoarele:
-
Placintele umplute cu nectarine si ghimbir
Preferate de multi, placintele cu diverse umpluturi sunt indragite la o gustare, alaturi de o cafea sau un ceai aromat. Astfel, va propunem sa preparati o noua reteta de placintele umplute cu nectarine si ghimbir.