Mere coapte si umplute cu miere si stafide
Apetisante de la prima vedere, merele coapte si umplute cu miere si stafide sunt pur si simplu delicioase.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
6 mere mari golden
Pentru umplutura:
80 ml miere
30 g stafide
30 g caise
60 g blue cheese faramata sau crema de branza
60 g unt
zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
Pentru servire:
60 g zahar brun
mascarpone
Modul de preparare:
Se incalzeste cuptorul in prealabil.
Se taie partea inferioara a fiecarui mar.
Merele se pun intr-o tava.
Caisele se toaca marunt.
Se amesteca toate ingredientele pentru a obtine umplutura.
Apoi se umple fiecare mar cu aceasta.
Se pun la copt timp de 25-30 de minute.
Cand sunt gata, se pun pe un platou.
Se toarna peste mere siropul care s-a lasat in tava.
Se presara si zahar brun peste ele.
Se servesc cu mascarpone.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Gustari cu fructe. Mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor
Profitati de o gustare cu fructe intre mese, pe care o puteti realiza cat se poate de simplu. Va propunem sa incercati reteta de mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor.
-
Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide
Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.
-
Prajitura de post cu miere si nuca
O prajitura gustoasa, ideala pentru servit in momentele cand suntem vizitati de rude ori prieteni, este prajitura de post cu miere si nuca.
-
Vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt
Printre retetele de toamna pline de vitamine si gustoase se numara si cea de vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Oua si rosii umplute cu crema de branza si unt
Incepeti-va ziua cu un aperitiv sanatos si gustos, format din legume pline de vitamine. Va prezentam reteta de oua si rosii umplute cu crema de branza si unt.