Placintele umplute cu nectarine si ghimbir
Placintele cu diverse umpluturi sunt potrivite la o gustare, alaturi de o cafea sau un ceai aromat. Va propunem urmatoarea reteta de placintele umplute cu nectarine si ghimbir.
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 portie de pasta brisee (aluat de patiserie, putin sarat)
Pentru umplutura:
4 nectarine mari si coapte
sucul de la 1/2 de lamaie
3 linguri de zahar
1/2 lingura de ghimbir proaspat
Pentru uns:
lapte dulce
zahar brun
Modul de preparare:
Se prepara mai intai umplutura.
Nectarinele se spala si se taie in cubulete.
Daca doriti, le puteti curata si de coaja.
Ghimbirul proaspat se rade.
Cubuletele de nectarine se pun intr-un bol.
Peste ele se adauga sucul de lamaie.
Apoi se pun zaharul si ghimbirul ras.
Se amesteca bine toate ingredientele.
Apoi se continua cu intinderea aluatului.
Din cantitatea de pasta brisee rezultata, se ia doar jumatate.
Se intinde apoi aluatul respectiv in foaie subtire, pe o suprafata care a fost mai intai presarata cu faina.
Dupa aceea, cu ajutorul unei forme rotunde se fac cerculete in aluat, de dimensiunea dorita.
In mijlocul fiecarui cerculet se pune putina umplutura.
Apoi, pe margine, se umple aluatul cu putin albus de ou.
Se pliaza bine cerculetul de aluat si se obtine astfel o placintica.
Se poate cresta putin fiecare placintica in parte.
Se ung apoi cu lapte dulce.
Dupa aceea se presara zahar brun peste ele.
Se pun intr-o tava si se dau la cuptor.
Se lasa timp de 25-30 de minute, pana ce devin rumene.
Se servesc calde alaturi de bautura dumneavoastra preferata.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Gustari cu fructe. Mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor
Profitati de o gustare cu fructe intre mese, pe care o puteti realiza cat se poate de simplu. Va propunem sa incercati reteta de mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor.
-
Foi din aluat sfaramicios umplute cu gem si nuci pisate
Cateva bucatele servite dintr-o prajitura simpla sunt potrivite pentru o gustare dulce atat la locul de munca, cat si acasa. Va propunem sa pregatiti foi din aluat sfaramicios umplute cu gem si nuci pisate.
-
Retete de post. Chifle umplute cu ciuperci si legume
O mancare rapida si gustoasa, care se incadreaza si la retete de post, puteti realiza preparand reteta de chifle umplute cu ciuperci si legume.
-
Vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt
Printre retetele de toamna pline de vitamine si gustoase se numara si cea de vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Briose cu banane si ghimbir
Pentru o gustare intre mese, alaturi de un ceai sau o cafea puteti prepara si briose cu banane si ghimbir. In cele ce urmeaza gasiti ingredientele necesare pentru prepararea acestei retete.