Laleaua - un alt simbol al Primaverii
Dupa ce ghioceii au vestit venirea Primaverii si ne-au incantat privirile cu albul lor pur a sosit randul lalelelor sa ne farmece prin eleganta si gingasie.
Cei care au plantat bulbi de lalele in Toamna, au acum placerea sa asiste la transformarea gradinii lor intr-un tablou multicolor.
Desi sunt originare din Asia Centrala, multi dintre noi suntem convinsi ca provin din Olanda. De fapt ele au ajuns pentru prima data in "
Intretinerea lalelelor nu este o sarcina dificila insa pentru a le asigura acestora o evolutie normala aveti nevoie sa cunoasteti cateva aspecte esentiale.
Lalelele necesita un sol alcalin usor nisipos si o expunere buna la lumina solara. De asemenea solul trebuie sa fie bine drenat pentru a facilita infiltrarea apei de care are nevoie din abundenta. Dupa o perioada de 5 ani este necesara rotatia terenurilor cultivate pentru prevenirea anumitor boli.
Solul necesita fertilizarea de doua ori pe an. Cea mai buna perioada pentru a face acest lucru este Primavara devreme, inainte ca acestea sa infloreasca. Fertilizarea efectuata dupa acest moment poate duce la imbolnavirea florilor. In principiu se va adauga un fertilizator granular in jurul fiecarui bulb.
Un alt lucru pe care trebuie sa il cunoasteti este ca tolereaza mai usor temperaturile scazute decat pe cele ridicate, motiv pentru care trebuie sa evitati expunerea directa la razele solare.
In perioadele cu precipitatii frecvente udarea se realizeaza in mod natural. Cand acestea lipsesc pentru o perioada mai lunga de timp aveti grija sa le udati macar o data pe saptamana.
In prezent exista sute de specii de lalele, foarte mult sunt obtinute prin hibridare in vederea obtinerii unor flori mai rezistente sau a unor culori speciale. Nuantele obtinute variaza de la alb, galben, roz, rosu pana la negru.
Un spatiu vast amenajat cu lalele albe reprezinta in opinia unora un adevarat colt de rai. Va puteti crea si dumneavoastra ceva asemanator incluzand si culorile care va induc bucuria si buna dispozitie.
Articole asemănătoare
-
Cand si cum trebuie plantat corect un mar
Fara umba de indoaiala, marul este cel mai popular fruct autohton si unul dintre cele mai agreate la nivel mondial. Forma perfecta, culoarea apetisanta, aceeasi cu a pasiunii, si gustul l-au transformat intr-un adevarat simbol al tentatiei, dupa cum reiese chiar din anecdota biblica a primilor oameni, Adam si Eva.
-
Specii de Iris pentru gradina mea de iarna
Inca din timpuri indepartate, Irisul simbolizeaza vestile bune in limbajul florilor. Bunaoara, cei de astazi il considera un vestitor remarcabil al primaverii, intrucat isi daruieste nota pretioasa a parfumului sau.
-
4 alimente pentru par mai sanatos
Uneori simbol al tineretii si feminitatii, alteori al puterii si barbatiei, parul a fost un element cheie din timpul celor mai vechi grupuri umane pana in Antichitate si mai departe.
-
Colectia de tandafiri din Parcul Prado, Montevideo
Planta caracterizata prin multa eleganta si candoare, trandafirul este in zilele noastre oferit ca simbol al dragostei si ca un purtator al mesajelor romantice.
-
Paste mediteraneene cu dovlecei si rosii cherry
Indiferent ca avem pe masa doar un fel de mancare, important este sa fie cat se poate de gustos. Asa ca va propunem o gustare perfecta pentru dimineata ori pentru alt moment al zilei: paste mediteraneene cu dovlecei si rosii cherry.