Inghetata de fructe cu lapte condensat
Ingrediente:
1 kg fructe proaspete sau congelate
200 ml lapte condensat
1 lingura de miere
sare
Mod de preparare: se aleg fructe bine coapte, frumoase, pline de gust si aroma, de un singur fel sau amestecate, dupa gust. Fie proaspete, fie congelate – puteti pregati o inghetata de fructe de padure, pepene, piersici – fructele se spala daca este nevoie, se taie bucatele si se pun in blender, unde se mixeaza pana cand compozitia este omogena, fina. Se adauga laptele condensat, mierea si un varf de lingurita de sare, continuand sa mixati inghetata pana obtineti consistenta dorita. Se toarna intr-o tava sau in forme de inghetata si se pune la congelator pentru cel putin patru ore. Pusa intr-o cutie inchisa ermetic poate fi pastrata la congelator pentru 10-14 zile. Se serveste simpla sau punand deasupra cateva bucatele de fruct.
Foto: pinterest.com
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu fructe de padure si cacao pentru mai multa energie
Sunt dimineti in care avem nevoie de un plus de energie pentru a se simti din nou in forma, si cea mai simpla solutie ramane o ceasca de cafea. Dar pentru cei care vor sa incerce un smoothie plin de vitamine, antioxidanti si minerale aceasta combinatie de cacao si fructe de padure (cu lapte vegetal) este o alegere perfecta.
-
Salata de fructe cu pepene si ananas
O reteta de desert proaspata, delicioasa, plina de savoare si arome de fructe bine coapte de soarele verii, cu putina menta pentru prospetime si racoare.
-
Salata de fructe cu samburi de rodie si mandarine
O reteta pentru o salata de fructe ce poate fi pregatita in sezonul rece, aromata, cu un gust dulce acrisor, buna ca desert sau gustare.
-
Salata de fructe cu ananas, limeta si kiwi
O salata de fructe cu mult ananas, struguri, kiwi, capsune si zeama de limeta.
-
Smoothie de iarna cu lapte de migdale si cardamon
O bautura cu gust de turta dulce, note de mirodenii exotice si excelenta rece sau calda, poate fi cea mai buna alegere pentru micul dejun sau seara, inainte de culcare. Este la fel de reusita cu lapte vegetal sau cu lapte de vaca.