Inghetata cu pere
Ingrediente:
230 g ciocolata, zdrobita
1/3 cana apa
1/4 cana zahar
1/4 cana lichior sau nectar de pere
4 pere mici
3 linguri unt
2 linguri zahar
250 g inghetata de vanilie
Preparare:
1. Intr-un tuci amestecati ciocolata cu apa si 1/4 din cantitatea de zahar. Toate se topesc la foc mic, amestecand continuu. Turnati si lichiorul sau nectarul de pere. Dupa aceea lasati la o parte sa se raceasca putin.
2. Decojiti si taiati perele in sferturi, in functie de cat de mari sunt. Intr-o tigaie topiti untul, adaugati bucatile de pere si lasati-le la foc potrivit pentru 12 minute, pana devin maronii si fragede; se intorc din cand in cand pe ambele fete. Adaugati 2 linguri de zahar, amestecand usor pana zaharul se dizolva si perele sunt acoperite cu glazura de zahar.
3. Puneti inghetata in 8 cupe, adaugati cate 2 bucati de pere si sos de ciocolata.
Ies 8 portii.
Timp de preparare: 30 minute
Articole asemănătoare
-
Smoothie de toamna cu pere, iaurt si vanilie
Cu una sau doua pere bine coapte, parfumate si dulci, acest smoothie pe baza de iaurt, miere si vanilie devine o bautura perfecta pentru o dupa-amiaza de toamna.
-
Cocktail cu inghetata si bourbon
Poate fi considerat un smoothie dulce, cu mult alcool, sau un cocktail aparte, potrivit pentru desert.
-
Smoothie cu pere, spanac si scortisoara
O bautura cu vitamine, antioxidanti, fibre, acid folic, pentru zilele de iarna cand trebuie sa ai mai multa energie.
-
Reteta de muraturi. Picalilli cu pere
Pentru ca toamna este perioada muraturilor va propunem astazi o reteta asezonata. Indata dupa preparare, aroma puternica se combina perfect cu branzeturile tari.
-
Prajitura apetisanta cu pere si scortisoara
O prajitura parfumata si cu un gust bun o puteti savura daca preparati reteta de prajitura cu pere si scortisoara.