Cocktail cu inghetata si bourbon
Ingrediente:
150 ml sirop de cirese
50 ml bourbon
50 ml vermut
1-2 lingurite zahar brun
cirese pentru decor
Mod de preparare: inghetata se pune in blender si se mixeaza bine cu bourbonul, amestecand pana obtineti o compozitie omogena. Se pune intr-un bol de plastic si se lasa la congelator pana ingheata bine. Separat se amesteca vermutul, siropul de cirese si zaharul, tinand compozitia la frigider. Se toarna intr-un pahar inalt combinatia de vermut, zahar si sirop de cirese, se adauga 1-2 cupe de inghetata cu bourbon si se pun cateva cirese pentru decor. Se serveste dupa ce inghetata s-a topit putin.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu rom si ananas
O reinterpretare a unei maniere clasice de a te bucura de un rom de calitate intr-un cocktail cu note tropicale. Puteti folosi suc de fructe proaspat sau din cutie.
-
Cocktail cu portocala, Campari si bourbon
Un cocktail cu gust complex si interesant, in care notele de citrice sunt completate de Campari si de baza oferita de aroma bourbonului.
-
Cocktail cu bourbon si suc de ananas
O reteta foarte simpla si un cocktail cu gust puternic de ananas si note de bourbon, servit rece.
-
Cocktail cu ananas, bere si rom
Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.
-
Cocktail cu grepfrut si bere
Un cocktail cu gust proaspat, fructat, cu note de citrice, dar si cu astringenta usor amaruie de bere si aroma de prosecco, pentru acele zile calduroase de vara.