Inghetata cremoasa de avocado cu smantana
Originar din Mexic, fructul de avocado contine cu 60% mai mult potasiu decat banana si are un efect energizant.
Pentru a beneficia de gustul deosebit al acestuia, va invitam sa incercati inghetata cremoasa de avocado cu smantana.
Ingrediente:
2 fructe de avocado coapte
2 oua
75 g zahar
300 ml smantana
coaja si sucul de la o portocala
300 g frisca
Se realizeaza astfel:
Ouale impreuna cu zaharul se amesteca intr-un bol.
Se amesteca pana se obtine o crema consistenta.
Se pune si smantana la fiert.
Se lasa pana ce da in clocot.
Apoi se ia cratita de pe foc.
Smantana fiarta se pune peste crema de oua.
Se amesteca bine.
Apoi aceasta se lasa sa se raceasca.
Avocado se curata de coaja si se taie in sferturi.
Dupa aceea, bucatile de avocado se pun intr-un blender.
Se amesteca pana ce devin piure.
La aceasta se mai adauga coaja si zeama de la portocala.
Se amesteca iar in blender.
In alt bol se amesteca frisca.
Apoi se pune peste ea piureul de avocado.
Se adauga si crema de oua.
Se amesteca bine cu o spatula, pana ce compozitia a devenit omogena.
Se rastoarna apoi aceasta compozitie intr-un recipient metalic.
Se acopera cu o folie de plastic.
Se lasa la rece timp de 3 ore.
Se zdrobeste gheata si se amesteca inghetata cu mixerul, pana a devenit fina.
Se acopera iar.
Se lasa la congelator pe timpul noptii.
Urmatoarea zi, inainte de a se servi, inghetata cremoasa de avocado cu smantana se scoate cu 10 minute inainte din congelator.
Se orneaza cu praf de scortisoara pe deasupra.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Retete speciale pentru Craciun. Bors din oase de porc cu smantana
In asteptarea Craciunului cu mancaruri alese si veselie, mai puteti prepara urmatoarea reteta: bors din oase de porc cu smantana.
-
Ciorba de pui cu smantana si tarhon
O ciorba apetisanta pe care sa o pregatiti musafirilor dumneavoastra poate fi urmatoarea alegere: ciorba de pui cu smantana si tarhon.
-
Supa de dovleac cu smantana
O supa delicioasa si usor de preparat este supa de dovleac cu smantana. Dovleacul are un continut foarte bogat in antioxidanti si beta-caroten, oferind astfel organismului nostru protectie si incetinind procesul de imbatranire.
-
Supa cremoasa de conopida cu crutoane
O supa speciala pentru sezonul tomnatic este supa cremoasa de conopida cu crutoane, care este plina de vitamine si gustoasa in acelasi timp.