Inghetata Sangria
Ingrediente:
o sticla de vin rosu
o jumatate de cana suc de cirese
o jumatate de cana suc de mere
o cana de fructe taiate felii mici, subtiri: mere, capsuni, boabe de strugure, fructe de padure (intregi), etc
Mod de preparare: puneti intr-un recipient suficient de mare vinul rosu, adaugati sucurile de fructe. Se toarna apoi feliile subtiri de fructe si fructele de padure intregi, bine spalate, amestecand usor ca sa nu se striveasca. Amestecul se toarna in formele de inghetata, se adauga batul din lemn sau cel din plastic, si totul se pun la congelator pentru cel putin opt ore. Este o reteta inedita, foarte racoritoare, dar pastreaza bine si gustul vinului rosu. Poate fi pregatita si cu vin alb pentru un contrast interesant cu feliile de fructe.
Articole asemănătoare
-
Rom cu unt, cidru si inghetata de vanilie
Romul (preferabil brun sau cu arome exotice de ananas ori ghimbir) poate fi baza unei bauturi de toamna, servita doar fierbinte, cu unt de calitate, inghetata de vanilie si putina scortisoara.
-
Sangria cu lichior de portocale si brandy
Sangria este o bautura populara, foarte buna mai ales in zilele calduroase, dar cu mai mult alcool poate fi bauta la fel de bine si intr-o zi mai racoroasa.
-
Sangria cu vin alb, portocala si busuioc
O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.
-
Cocktail cu inghetata, bere si lichior de ciocolata
Un amestec de bere neagra, lichior de ciocolata, cafea si inghetata pentru un gust dominat de notele dulci.
-
Sangria cu pepene verde si limeta
O bautura perfecta pentru zilele calduroase, aceasta reteta de sangria are la baza vinul alb, rece, sec, alaturi de gustul plin de savoare al pepenelui si notele mediteraneene din sucul de limeta.