In cautarea culorilor de toamna
Privind in miez de toamna in jurul nostru peisajul este tot mai atragator. Frunzele devin ruginii, vestind trecerea la ora de iarna. Ziua mai scurta, razele soarelui tot mai sarace, pregatesc plantele pentru un somn binemeritat, pictand in acelasi timp peisaje mirifice in parcuri, pe alei si in gradini.
Culorile pe care le vedem in luna octombrie se regasesc de cele mai multe ori in frunze, seminte si chiar buruieni. Din ultima categorie fac parte chiar multe flori care ar putea prelungi aerul de vara in gradina dumneavoastra.
Printre acestea putem mentiona si o floare cunoscuta dupa numele stiintific drept Aster, dupa numele popular Ochiul Boului.
Face parte din familia Asteraceae cu peste 600 de soiuri, originare din Eurasia si America de Nord.
Dupa efectuarea multor studii moleculare si morfologice cu privire la familia Asteraceae, in timpul anilor '90 s-a descoperit ca multe soiuri din America de Nord sunt mai bine tratate in cadrul unor alte genuri conexe.
Dupa divizare in cadrul genului din care face parte astazi Ochiul Boului mai sunt si alte aproximativ 180. Numele vine din limba greaca si in traducere inseamna stea, facand referire la forma florilor.
Multe soiuri si o varietate larga de hibrizi sunt in topul preferintelor multor gradinari care cauta astfel de plante pentru florile care sunt colorate alb, rosu, roz, violet sau galben. Florile Asterpot fi usor confundate cu margaretele sau crizantemele.
La maturitate ajung pana la 20 de centimetri inaltime, fiind ideale pentru gradina. Cel mai bine se dezvolta in solurile acide si zonele cu mult soare. Daca vremea este predominant secetoasa, aster este una din florile ce necesita multa apa.
Foarte sensibila la boli aceasta are nevoie de o atentie sporita, iar in cazul in care doriti sa o aveti in gradina an de an, plantati-o in locuri diferite.
Florile si frunzele care dau semne de ingalbenire ori sunt uscate trebuiesc inlaturate. Astfel stimulati aparitia noilor boboci.
Articole asemănătoare
-
Salata cu fructe de toamna
Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.
-
Punci fara alcool pentru zilele de toamna
O bautura cu gust intens de fructe, dulce si incarcata de vitamine, nutrienti si fibre, excelenta in serile de toamna si care va ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic si mai rezistent. Alegeti nectarul de fructe preferat, iar berea de ghimbir cu gustul acidulat si proaspat va transforma totul intr-un deliciu.
-
Brandusa de toamna – baza unui nou medicament impotriva cancerului
In traditia populara, brandusa de primavara si cea de toamna sunt doua surori alungate de mama lor vitrega de acasa, in anotimpul care le-a dat numele. Vazandu-le suparate, se spune ca Dumnezeu le-a prefacut in flori, iar de atunci ele se cauta tot timpul.
-
Ingrijirea solului - prima cerinta in cazul culturilor de toamna
De calitatea solului depinde in mare masura orice plantatie, de aceea trebuie sa retinem ca acesta este primul care necesita o atentie deosebita.
-
Sfaturi pentru lunile de toamna
In timpul lunilor de toamna trebuie sa aveti grija sa respectati cativa pasi simpli pentru a avea o gradina sanatoasa si curata la primavara. Florile va vor multumi pentru grija pe care le-o purtati inflorind placut.