Iahnie de cartofi cu carnati afumati
Ingrediente:
800 g cartofi albi
100 g morcov
100 g ardei rosu
200 g ceapa rosie
150 ml ulei
o lingura boia dulce
doua linguri bulion
doi carnati afumati
o legatura patrunjel
Mod de preparare: cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi nu foarte mari. Ceapa se curata si se taie marunt, morcovii si ardeiul rosu cubulete. Intr-o cratita potrivita puneti la incins trei sferturi din cantitatea de ulei, si cand incepe se incinga puneti ceapa, lasati sa se rumeneasca fara sa se arda si adaugati boiaua dulce. Amestecati bine si adaugati morcovul si ardeii, la foc mediu, pana incep sa se prajeasca putin. Atunci puneti cartofii, adaugati apa, sare si piper si lasati sa fiarba bine, amestecand din cand in cand si punand putina apa daca scade prea mult. Separat taiati carnatii afumati in felii subtiri si ii puneti la prajit in putin ulei pana cand sunt bine facuti. Dupa ce cartofii s-au inmuiat bine rasturnati deasupra carnatii, amestecati si dupa ce mai fierbe putin adaugati si bulionul. Se serveste calda, cu patrunjel tocat marunt deasupra.
Foto: commons.wikimedia.org
Articole asemănătoare
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
-
Musaca de cartofi cu linte
O mancare rapida si gustoasa pregatita acasa este potrivita pentru degustare. Va propunem sa incercati reteta de musaca de cartofi cu linte.
-
Mancare de cartofi cu soia si marar
O reteta simpla si potrivita pentru o mancare gustoasa si satioasa este cea de cartofi cu soia si marar. Ingredientele necesare le descoperiti in cele ce urmeaza:
-
Retete de post. Salata de cartofi cu usturoi
O salata usoara este numai buna pentru zilele de post din an. Va propunem sa incercati salata de cartofi cu usturoi. Ingredientele pentru preparare sunt urmatoarele:
-
Salata de cartofi cu porumb si ardei gras
Pentru masa de seara, puteti opta pentru o salata cu multe legume si anume: salata de cartofi cu porumb si ardei gras.