Guava, un fruct foarte bogat in vitamina C
Arborele de guava este originar din America Centrala si de Sud, acest fruct nefiind prea cunoscut in Romania.
Fructele de guava au culoarea verde, iar gustul este dulce-acrisor.
Guava contine multe substante benefice pentru organismul nostru, de aceea este indicat sa il consumam.
Este foarte bogat in vitaminele C si A, dar si fibre alimentare, acizi grasi Omega-3 si Omega-6, care se gasesc in semintele fructului. De asemenea, semintele de guava sunt si ele comestibile.
Este un antioxidant puternic, datorita continutului sau de flavonoizi.
Are si proprietati antibacteriene.
Bastinasii din America folosesc coaja si frunzele arborilor de guava pentru a vindeca unele afectiuni.
Este benefic in constipatie.
Consumul de suc ori decoct din fructul de guava ne ajuta in lupta impotriva racelii si a gripei.
Dezinfecteaza caile respiratorii, prevenind si infectiile virale.
Este binefacator si pentru piele, imbunatatindu-i aspectul.
Va puteti curata fata cu un decoct realizat din fructe crude si frunze de guava.
Astfel, veti putea evita aparitia unor probleme dermatologice.
Fructul de guava contribuie si la reducerea colesterolului din sange si a tensiunii arteriale.
In plus, ne ajuta si in cazul in care vrem sa slabim, retinand totodata in organism aportul de proteine, vitamine si fibre pe care acest fruct le contine.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Fructe bogate in vitamina C
Merele sunt unele dintre fructele preferate de cei mici si cei mari deopotriva, gasiti numeroase soiuri in piete si magazine, fiecare cu gustul si aroma sa, si puteti pregati si suc proaspat, gem sau compot, sau le puteti folosi in diverse retete de desert. Savuroase, cu putine calorii, au multa vitamina C si o savoare aparte.
-
Condimentele si secretele lor
Bogat in vitamina A si C, cu multa cofeina, piperul negru ramane deosebit de popular astazi, o dovada in plus fiind faptul ca in restaurante reprezinta 30 pana la 50 la suta din consumul mediu de condimente.
-
Supa de dovleac cu smantana
O supa delicioasa si usor de preparat este supa de dovleac cu smantana. Dovleacul are un continut foarte bogat in antioxidanti si beta-caroten, oferind astfel organismului nostru protectie si incetinind procesul de imbatranire.
-
Patrunjelul, mai bogat in vitamina C decat portocala
In ciuda faptului ca este privit de multe ori ca o planta autohtona , patrunjelul a avut si are propria vechime si poveste. Specialistii il considera provenit din zona Mediteranei, chiar daca inca din evul mediu il regasim la popoarele nordice.
-
Fructele cu continut bogat de vitamina C previn racelile
Consumul de fructe este recomandat si in sezonul rece, deoarece fructele pe care le avem la indemana iarna au un continut bogat de vitamina C si pot preveni racelile.