Gelatina de ciocolata
De ziua cuiva drag, puteti prepara o reteta simpla si delicioasa: gelatina de ciocolata.
Iata ce ingrediente va sunt necesare:
1/2 l lapte
300 g zahar vanilat
100 g cacao
8 foi de gelatina
Mod de pregatire:
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul vanilat si cacaua.
Se lasa timp de 20 de minute, amestecand fara intrerupere, pana se ingroasa.
Foile de gelatina se spala in apa rece.
Apoi se topesc in putina apa calduta.
Se toarna dupa aceea in compozitia de mai sus.
Se amesteca bine toata crema.
Se strecoara prin sita.
Apoi se pune la frigider in foma de savarina ori in cupe mici.
Gelatina de ciocolata rezultata se serveste cu fursecuri sau cu frisca.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu inghetata, bere si lichior de ciocolata
Un amestec de bere neagra, lichior de ciocolata, cafea si inghetata pentru un gust dominat de notele dulci.
-
Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale
Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.
-
Placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata
Pentru o seara placuta, puteti completa meniul cu o prajitura apetisanta: placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata.
-
Sorbet parfumat de mango cu sos de ciocolata
Considerat unul dintre cele mai delicioase fructe exotice, mango are proprietati revigorante si curative. Pentru a beneficia de acestea, incercati reteta de sorbet parfumat de mango cu sos de ciocolata.
-
Tort din piscoturi cu crema de ciocolata si portocale
Un tort racoritor si aromat, binevenit pentru o zi festiva, este tortul din piscoturi cu crema de ciocolata si portocale.