Fritata cu ciuperci si dovleac

Fritata cu ciuperci si dovleacIngrediente:
550 g dovleac taiat in cubulete (fara samburi sau coaja)
15 g unt
4 linguri ulei
150 g ciuperci
2 bucati usturoi (dupa gust) sfarimat
8 bucati ceapa de primavara (verde) taiate
7 oua marime medie, batute ca la omleta
mirodenii (piper, sare, etc.)

Mod de preparare:
Se gateste dovleacul intr-o tigaie mare cu apa (fiarta), putin sarata pentru 5-6 min, pana cand devine moale. Se scurge apa. Intr-o tigaie se incalzeste untul si doua linguri ulei. Se adauga ciupercile si se prajessc 6-8 min invartindu-le mereu pana se rumenesc. Se adauga uleiul ramas si se prajeste dovleacul 2-3 min pana se rumeneste. Se adauga usturoiul si mirodeniile si se gateste un minut, dupa care se aduga ceapa verde si se lasa inca un minut. Se pun ouale batute peste toata compozitia si se prajesc 4-5 minute pana e aceasta este rumenita. Se pune tigaia in cuptor sau gratar pentru 1-2 minute ca sa se coaca si pe deasupra.
Se serveste taiata in felii ca pizza cu sosuri dupa gust.

 

Articole asemănătoare

  • Retete de post. Paste cu ciuperci si verdeata

    Pentru perioadele de post, puteti realiza reteta de paste cu ciuperci si verdeata. O bogatie de gust se poate regasi si in preparatele simple.

  • Retete de post. Chifle umplute cu ciuperci si legume

    O mancare rapida si gustoasa, care se incadreaza si la retete de post, puteti realiza preparand reteta de chifle umplute cu ciuperci si legume.

  • Retete delicioase. Chiftelute cu ciuperci si verdeata

    Pentru a prepara niste chiftelute delicioase pentru o masa la fel de apetisanta, va propunem reteta de chiftelute cu ciuperci si verdeata.

  • Placinta cu tofu si dovleac

    Cautand si experimentand noi retete culinare, incet incet incepeti sa va cufundati si mai mult in arta gatitului si, implicit, sa va specializati in realizarea delicateselor pentru cei dragi. Va propunem un desert realizat cu tofu: placinta cu tofu si dovleac.

  • Paste cu ciuperci si smantana

    Preparate in diverse moduri, pastele sunt incluse in meniul unei mese deoarece sunt gustoase, satioase si ne ofera energie. Asadar, va invitam sa incercati o reteta noua cu paste si anume: paste cu ciuperci si smantana.


Warning: fopen(cache/2e8205a478abf13720a373a8e9cc4fda) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139