Florile de salcam pentru sanatate

Apreciate pentru gustul lor dulceag si pentru aspect, florile de salcam sunt si neasteptat de utile pentru sanatate daca vrem sa incercam si metodele naturiste in afara celor medicamentoase. Consumate ca atare sau sub forma de infuzii sau siropuri (usor de gasit in magazinele de profil) aceste flori comestibile se pot dovedi utile in prevenirea sau tratarea mai multor afectiuni. Si spre deosebire de multe alte solutii din farmacii au si un gust placut. Daca doriti sa preparati infuzia de flori de salcam acasa se recomanda sa puneti o lingura cu varf de flori uscate la o cana de apa si sa consumati doua sau trei cani pe zi pentru o perioada de doua pana la patru saptamani. La fel de usor puteti cumpara si tinctura cu flori de salcam sau puteti folosi florile punandu-le in apa de baie. 
 
Flori de salcam in medicina naturista:
 
- infuzia este utila pentru a diminua hiperaciditatea gastrica sau ca adjuvant in cazurile de ulcer gastric
- florile de salcam in siropuri sau ceaiuri pot avea un usor efect sedativ, ajutand la calmarea sistemului nervos mai ales dupa perioadele de stres intensiv
- reduce intensitatea migrenelor slabe si poate ajuta organismul sa se relaxeze si ca atare sa inlature insomniile. Consumul unei cani de infuzie calduta cu putina miere inainte de culcare aduce un somn linistit. 
- se recomanda consumul de flori proaspete sau uscate si in cazul tusei cronice, fie obisnuita, fie convulsiva. Infuzia fierbinte face ca durata si intensitatea crizelor sa scada. 
- baile fierbinti la care adaugati o cana sau doua de flori uscate relaxeaza musculatura si ajuta la reducerea spasmelor si inflamatiilor
- consumul in timpul curei cu flori de salcam va ajuta si sistemul digestiv sa functioneze mai usor si mai bine
- mirosul florilor proaspete de salcam reduce nervozitatea si ne face sa ne relaxam mai usor, avand un usor efect antidepresiv
- puteti bea pentru o saptamana apa plata in care ati lasat pentru 8-10 ore o jumatate de cana de flori, strecurand-o apoi. Detoxifiaza si revigoreaza corpul. 

Foto: photos-neuch.net

Articole asemănătoare

  • Alunele de padure pentru sanatate

    Dincolo de aroma alunele de padure ofera organismul o doza mare de acid folic, vitamina E, vitamina A, fibre, fosfor, fier, magneziu, dar in egala masura sunt o foarte buna sursa de proteine si au un continut caloric ridicat.

  • Bobornicul pentru sanatate

    O planta medicinala pe care o intalnim de regula in preajma locurilor umede (lacuri, rauri, izvoare), cu tulpini cilindrice, frunze zimtate si carnoase alaturi de florile albastrui, bobornicul este recomandat de cunoscatori pentru proprietatile sale curative si detoxifiante.

  • Conopida - cinci beneficii pentru sanatate

    Are putine calorii, aduce destul de repede senzatia de satietate, este recomandata in diverse diete de slabire pentru ca o puteti prepara in numeroase feluri.

  • Miezul de nuca pentru sanatate

    Miezul de nuca mancat frecvent ajuta la fixarea calciului in oase, mentine sanatatea sistemului circulator si scade nivelul colesterolului din organism, previne unele tipuri de cancer si are un efect antiinflamator natural

  • Cele mai bune surse vegetale pentru sanatate

    Crude sau gatite, ca garnitura, gustare sau parte din reteta preferata, legumele sunt surse de vitamine, minerale si sanatate pe care nu le putem ignora. Varietatea de gusturi, soiuri, culori si gusturi va ajuta sa nu va plictisiti de aceleasi feluri de mancare, si cu cat includeti mai multe fructe si legume in regimul alimentar obisnuit cu atat mai repede veti simti beneficiile pentru sanatate. Iar unele legume sunt surse vegetale de sanatate pe care nu trebuie sa le ignorati.


Warning: fopen(cache/e33254bf550576d80c8206e856cbdeee) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139