Floarea miresei - Gypsophila elegans
Gypsophila elegans, pe numele ei popular floarea miresei, face parte din familia Caryophyllaceae si este originara din Europa, Asia si Africa de Nord. Este cunoscuta de toata lumea, fiind mai mereu intalnita in buchetele mireselor - cum ii zice si numele - dar si in aranjamentele obisnuite, pentru ca aceasta, cu floricelele ei mici si albe, pare o dantela fina care contrasteaza frumos cu celelalte flori mai mari.
Descriere
Floarea miresei - gypsophila elegans poate atinge pana la 50 cm inaltime si este foarte ramificata. Are
Infloreste vara, in iunie si iulie, dar daca doriti sa aveti floarea miresei si mai tarziu in gradina, nu trebuie decat sa aveti grija sa semanati semintele in mai multe etape, la doua saptamani distanta.
Ingrijire
Floarea miresei - gypsophila elegans nu este o planta pretentioasa: nu are nevoie aproape de nicio ingrijire speciala, nu trebuie tratata cu substante fertilizatoare si nu are nevoie neaparat de un sol bogat in substante nutritive. Nu suporta sa stea in pamant mereu umed; solul trebuie sa fie usor drenabil, uscat, alcalin, motiv pentru care este o planta potrivita pentru gradinile cu rocarii. Nu se uda foarte des.
Inmultire
Semintele de floarea miresei se seamana primavara (martie-aprilie) sau toamna, direct in gradina, pe randuri, dupa care se acopera cu un strat fin de pamant. Dupa ce plantutele au aparut, ele trebuie rarite.
Lavinia Rorich
Gradinamea.ro
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu seminte de floarea-soarelui si banane
Crude, semintele de floarea-soarelui sunt o sursa esentiala de energie, vitamina A si E, proteine, potasiu, fier, cupru si zinc, si adaugate unui smoothie simplu, avand la baza bananele, aduc organismului un plus de sanatate si vitalitate.
-
Floarea pelican
Cu numele stiintific de Aristolochia grandiflora, cunoscuta insa mai curand sub numele neobisnuit de floarea pelican, aceasta planta originara din Caraibe si America Centrala este usor de recunoscut prin forma florilor sale imense, dar si din cauza mirosului neplacut, greu de suportat de cei care ajung prea aproape de aceasta floare bizara.
-
Garoafa, floarea celor nascuti in ianuarie
Toti cunoastem garoafele pentru ca fiecare am daruit candva un buchet de garoafe, insa putini stim ca ea este prin excelenta floarea persoanelor nascute in luna ianuarie.
-
Macesul, floarea nationala a Romaniei
Raspandit din campii pana in munti, macesul (Rosa canina) sau trandafirul salbatic este unul dintre cei mai cunoscuti arbusti medicinali de pe la noi. Practic, este atat de prezent si de specific tarii noastre incat este considerat floarea nationala a Romaniei.
-
Rhododendronul Roseum Elegans
Hibridarea este actiunea de incrucisare a doua specii sau soiuri prin care se urmareste obtinerea unor exemplare superioare. Roseum Elegans este o varietate hibrida de Rhododendron foarte populara printre iubitorii de plante.