Falafel
Ingrediente:
300 g boabe de naut
patrunjel
1 capatina usturoi
1 praf de copt
Mod de preparare:
Se lasa boabele de naut la inmuiat, ca si fasolea boabe. Cind sint bine de tot inmuiate se dau prin masina de tocat impreuna cu ingredientele. Din aceasta copozitie se fac chiftelute mici care se prajesc in ulei.
Se pun in "pita", piine turceasca, sau in baghete taiate, impreuna cu diferite salate proaspete, dupa preferinta
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Reteta de post. Chiftelute de falafel
Pentru crestinii din lumea intreaga Pastele reprezinta cea mai importanta sarbatoare. Aceasta este precedata in fiecare an de cel mai lung si aspru post.
-
Prepara doua specialitati arabesti in post: Falafel si Humus
Produsele cu specific arabesc, realizate fara carne, au fost asmiliate de piata romaneasca intr-un timp remarcabil, fiind asociate in general cu mancarea de post.
-
Boabele de naut, gustoase dar mai ales sanatoase
Nautul este o planta din familia leguminoase, asemanatoare cu mazarea, ce provine din vestul Asiei, India si zona Mediteranei.
-
Renumitul falafel sau chiftelutele de naut
O reteta de mancare egipteana - sanatoasa si satioasa, pe care multi poate nu au gustat-o nici macar o data este renumitul falafel sau chiftelutele de naut.
-
Falafelul, o specialitate arabeasca de post
Apeland frecvent la parfumul condimentelor orientale, bucataria arabeasca se prezinta deosebit de savuroasa si atractiva pentru noi europenii.