Early Italian
Polinator: nu, nu are nevoie
Expunere: plin soare
Tip: prun semi-pitic
Perioada de inflorire: N/A
Caracteristici: samburele nu se sparge in fruct
Perioada de la plantare pana cand fructifica: 3-5 ani
Inaltime la maturitate: 3,6-4 metri
Perioada de recoltare: mijlocul lui august
Antrenare pe spalier: nu
Sol: toate
Descriere:
Soiul de pruni Early Italian are fructe de culoare purpuriu - inchis, cu pulpa galben - verzuie care capata o culoare rosie inchisa cand e folosita in preparare culinare. Samburele se desprinde foarte usor de pulpa fructului. Este un soi foarte bun, care produce fructele cu 10 pana la 2 saptamani mai devreme decat soiul italian obisnuit.
Fructul este mare, are o aroma bogata si este foarte dulce cand este copt complet. Poate fi consumat proaspat, uscat sau conservat. Prunul face fructe viguroase si este rezistent la frig.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu bere neagra si cafea
Un amestec de lichior de cafea, bere neagra plina de aroma si personalitate, gheata si putin Aperol, totul completat de un alt lichior italian traditional, este un cocktail pentru ocazii speciale.
-
Caisele Early Orange
Un pom fructifer cu rezistenta buna la inghet, boli si daunatori, aceasta varietate de cais se planteaza si se intretine relativ usor, oferind fructe mari, rotunde, cu aroma intensa si gust dominat de notele dulci, iar coloritul in tente portocalii i-a adus si numele.
-
Cynar - bitterul cu gust de anghinare
Cynar este o bautura mai putin obisnuita, in care anghinarea "joaca" rolul principal, alaturi de o duzina de alte plante si ierburi, rezultatul final fiind un gust complex, cu note de mirodenii, fructe, puternic, vegetal, cu esente exotice.
-
Gateste in stil italian cu paste rigatoni
Rigatoni sunt un fel aparte de paste intalnite cu precadere in delicioasa bucatarie italiana. Chiar daca ne par straine dupa nume, toti am avut placerea sa le savuram de nenumarate ori de-a lungul timpului.
-
Retete gustoase. Crema de fasole alba cu rozmarin
O pasta delicioasa pentru o gustare este binevenita oricand, mai ales daca este preparata in casa. Va propunem sa pregatiti crema de fasole alba cu rozmarin.