Cynar - bitterul cu gust de anghinare
Daca aghinarele sunt folosite in arta culinara pentru prepararea unor specialitati foarte apreciate de gurmanzi (si nu numai) ideea de a le regasi intr-un pahar de bitter este cu siguranta originala. Cynar este o bautura mai putin obisnuita, in care anghinarea "joaca" rolul principal, alaturi de o duzina de alte plante si ierburi, rezultatul final fiind un gust complex, cu note de mirodenii, fructe, puternic, vegetal, cu esente exotice. Un lichior italian dulce-amarui, lansat in 1952 si castigandu-si popularitatea treptat, in special datorita unei serii de reclame din anii 60, Cynar are o frumoasa culoare inchisa, aramie, un procent nu foarte mare de alcool (in jur de 16.5 la suta) si este recomandat ca digestiv, des intalnit in cocktailuri si din 1995 este produs de Campari. Bautura foarte apreciata de cei care prefera un bitter, Cynar poate fi o alegere daca vreti ceva inedit.
Foto: thedrinkshop.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu suc de portocale , vodca si limeta
Amestecati sucul proaspat de portocale cu suc de merisoare sau alt suc de fructe, dupa gust, puneti o vodca de calitate si putin suc de limeta (cei care doresc o aroma de citrice puternica pot alege lamaia).
-
Cocktail cu lichior de cafea si cafea neagra
O bautura cu gust intens de cafea si note de lichior, buna pentru zilele mai reci ale anului.
-
Smoothie cu lapte de migdale si fructe
O bautura proaspata, sanatoasa, cu gust de fructe si care ofera organismului un plus de energie, atat de necesara in fiecare zi.
-
Skal - sucul cu gust de lapte
Skal (cuvant care inseamna toast in daneza, dar poate fi tradus si ca furtuna) este o combinatie intre gustul de lapte si cel de bautura acidulata, aparut prima oara pe piata nipona in 1972
-
Placinta cu carne de pui si anghinare
O reteta gustoasa preparata la cuptor va va incanta simturile imediat ce o veti gusta. Va invitam sa pregatiti reteta de placinta cu carne de pui si anghinare.