Curmalele, recomandate doar o data pe saptamana

Curmalul este un arbore din familia palmierilor cu trunchi inalt, frunze mari de 2-3 m si fructe comestibile. In Romania, acestea din urma se gasesc in stare deshidratata fiind apreciate mai ales de copii pentru dulceata lor.

In tarile arabe, din fructele uscate se obtine o faina, iar din cele proaspete o substanta pastoasa care inlocuieste zaharul. Gustul delicios este insotit de beneficii de tot felul. Curmalele uscate sunt o sursa de potasiu si alti nutrienti, precum fier, magneziu, vitamina A, vitamina C sau cupru.

O suta de grame de fructe uscate  contin 227 de calorii si asigura unei persoane adulte o treime din doza zilnica de nutrienti, dintre cei enumerati anterior. Curmalele au fost inca din antichitate o componenta de baza in vindecarea bolilor tractului digestiv.  

Cercetarile medicale au confirmat ca celuloza lor ajuta la rezolvarea problemelor de digestie si la curatarea tractului gastro-intestinal, si protejeaza organismul de unele forme de cancer. Energizant si cu un continut de fier apreciabil, curmala este un aliment ideal pentru cei care sufera de anemie si oboseala cronica.

Consumul regulat de curmale mai favorizeaza restabilirea florei intestinale in caz de disbacterioza. Totusi, ar fi de evitat excesul intrucat fructele uscate sunt foarte bogate in zaharuri si asta ar putea dauna dintilor. Pentru a avea doar de castigat de pe urma curmalelor trebuie redus consumul la o singura data pe saptamana.  

Sursa foto

I. C.


Articole asemănătoare

  • Cinci solutii naturiste pentru a slabi mai usor

    Scortisoara nu este doar o mirodenie care da un gust aparte unor delicioase deserturi, dar poate fi folosita si ca o solutie naturala si sanatoasa in curele de slabire. Nu va inlocui regimul si exercitiile fizice, dar atunci cand incercam sa scapam de kilogramele in plus cat mai repede orice ajutor este important.

  • Ingrijirea tenului pe parcursul verii

    Pe parcursul verii, vremea frumoasa si soarele zambitor sunt principalii factori care ne conving sa petrecem cat mai mult timp in natura. Totusi, nu trebuie neglijate sfaturile medicilor care aduc in atentie riscurile pe care le implica activitatile

  • Gradina mea in iulie, luna lui cuptor

    O data cu inceputul lunii iulie, vara se apropie in regiunile temperate din emisfera nordica, de punctul sau culminant. Trandafirii nu sunt niciodata mai frumosi decat acum, iar gradina de fructe si legume rodeste fara incetare umpland mesele de bucate proaspete.

  • Primavara si iazul din gradina

    Primavara este anotimpul schimbarilor nu numai cat priveste natura si ritmul biologic al plantelor si vietuitoarelor, dar si din perspectiva activitatilor intreprinse. Iazul ar trebui sa fie curatat cel putin o data pe an, desi cel mai bine ar fi de doua ori, toamna si la inceputul primaverii.

  • Masti pentru prevenirea ridurilor

    O masca faciala este necesar sa fie aplicata macar o data pe saptamana, daca nu mai des, fie pentru hranirea tenului ori pentru simpla exfoliere a pielii.


Warning: fopen(cache/5570ec10f4f7556d61fac8f906ee4a05) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139