Conserva de zarzavat
Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare…
Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare…
Ingrediente: 1 l otet, 1/2 kg zahar, sare, foi de dafin, 300-400 g hrean…
Ingrediente: 1 sau 1,5 kg ardei grasi mai mici (20-25 bucati la 1 kg)…
Ingrediente: conopida, sare, apa, suc de rosii, telina, patrunjel, aspirina…
Ingrediente: spanac, aspirina. Preparare: Spanacul se spala bine. Frunzele…
Ingrediente: tarhon, otet de 9 grade. Preparare: Se poate usca ca si…
Ingrediente: 2 kg ardei capia, 1/2 l otet de 9 grade, 1 l apa, 250 g zahar…
Butoiul trebuie sa fie de stejar. se spala bine, se opareste si se lasa sa se zvante. Se aseaza intr-o pivnita uscata, pe doi butuci, pentru ca vasul in care s escoate zeama sa poata incapea usor sub canea (robinet). se controleaza daca functioneaza bine caneaua.
Acum, in plina toamna, camara asteapta "cu bratele deschise"sa fie umpluta cu conserve de toate felurile preparate cu putin efort, dar care vor fi numai bune pe timp de iarna.
Se aleg cateva verze mici, se taie in bucati mici de cativa centimetri si se despart frunzele. Se pun frunzele straturi intr-un borcan mare, peste fiecare strat adaugand: