Cocktail cu zmeura, vin rosu si vodca
Ingrediente:
2 lingurite suc proaspat de zmeura
50 ml vodca
1 lingurita suc de lamaie
1 lingura sirop de apa cu zahar 1/1
50 ml vin rosu rece
apa tonica rece
cateva cuburi de gheata
Mod de preparare: pregatiti putin suc de zmeura din fructe proaspete, aromate, si amestecati-l bine cu vodca, sucul de lamaie si siropul intr-un pahar. Se adauga vinul rosu si 1-2 cuburi de gheata, se amesteca usor si se completeaza cu apa tonica. Se serveste imediat.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii
Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.
-
Bautura fierbinte cu scortisoara, vin rosu, mar
In serile racoroase de toamna este una dintre cele mai bune bauturi, cu gustul intens de vin rosu sec sau demidulce, dupa gust, notele de scortisoara si lamaie, dar si dulceata acrisoara a marului bine copt. Se bea de preferinta fierbinte, alaturi de prieteni.
-
Cocktail cu rom si suc de portocale
Un cocktail cu gust de citrice si note puternice de rom aromat si exotic, alaturi de cele de vodca.
-
Cocktail cu suc de grepfrut si vodca
Un cocktail cu gust racoritor si proaspat, note de citrice, bun mai ales intr-o zi calduroasa.
-
Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir
O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.