Ciorba de vitel
Ingrediente:
600 g carne de vitel
150 g ceapa alba
100 g pastarnac
100 g telina
doua oua
100 g morcovi
500 g oase de vita
100 g orez
o lamaie
o legatura patrunjel
o radacina de patrunjel
o legatura marar
Mod de preparare: oasele de vita se spala, se sparg pe lungime si se fierb in doi litri de apa cu sare pret de o ora si jumatate. Se scot si se adauga carnea de vitel, curatata si taiata in cuburi ceva mai mari. Se pune la fiert, spumuindu-se cand este nevoie, si doar dupa ce s-a inmuiat bine se pun toate zarzavaturile date prin razatoarea cu ochiuri mai mari sau prin mixer. Dupa ce compozitia a fiert putem adauga orezul fiert separat si putina sare si piper. Se drege spre final cu galbenusurile batute cu zeama de lamaie si se serveste fierbinte, cu cele doua buchete de verdeata tocate marunt si presarate deasupra.
Foto: snappygoat.com
Articole asemănătoare
-
Muschi de vitel cu umplutura de ciuperci
O reteta pentru reusita careia avem nevoie nu doar de carne de vitel de cea mai buna calitate, dar si de ciuperci (preferabil de padure) sanatoase, pline de gust si aroma.
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
-
Ciorba de varza cu afumatura si smantana
O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.
-
Tocanita cu carne de vitel si legume
O mancare romaneasca plina de gust, cu care ii veti incanta cu siguranta pe cei dragi, astfel incat va vor aduce numai cuvinte de lauda este tocanita cu carne de vitel si legume.
-
Ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin
O ciorba numai buna pentru masa de dupa-amiaza, pe care sa o serviti alaturi de invitatii dumneavoastra, este ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin.