Ciorba de tarhon
Ingrediente: Maruntaie de pasare , sau piept de vita, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mijlocie, 20 g orez, un galbenus, 100 ml smintina sau iaurt, 2 linguri de untdelemn, bors, zeama sau sare de lamiie, sau otet, tarhon, sare. Preparare: Carnea, taiata in bucatele, se pune la fiert in 2-3 l apa rece (depinde cit este de batrina carnea; daca fierbe mai mult ciorba scade). Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute in untdelemn, apoi se adauga in supa, impreuna cu o lingurita rasa de sare. Cind toate sint aproape fierte, se pune orezul, se amesteca bine ca acesta sa nu se prinda de fundul oalei si se lasa sa fiarba circa 30 minute; apoi ciorba se acreste dupa gust. Daca s-a acrit cu bors, se lasa sa mai fiarba citeva clocote si apoi se ia de pe foc, se drege, ca si ciorbele precedente si se sareaza. Pentru aroma, se adauga o lingurita cu virf de tarhon taiat marunt. Se poate pregati la fel, fara carne.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
-
Ciorba de varza cu afumatura si smantana
O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.
-
Ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin
O ciorba numai buna pentru masa de dupa-amiaza, pe care sa o serviti alaturi de invitatii dumneavoastra, este ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin.
-
Ciorba de pui cu smantana si tarhon
O ciorba apetisanta pe care sa o pregatiti musafirilor dumneavoastra poate fi urmatoarea alegere: ciorba de pui cu smantana si tarhon.
-
Reteta italiana de ciorba de cartofi albi cu mazare si busuioc
Incercati sa preparati reteta italiana de ciorba de cartofi albi cu mazare si busuioc, o ciorba numai buna pentru vremea rece.