Ciorba de dovlecei
Ingrediente: Maruntaiele si partea din spate de la un pui, sau carne de vitel, morcov, patrunjel, telina (200 g toate), o ceapa mica, un ardei, 2 rosii, 2 dovlecei tineri (7-800 g ), 1/2 l bors, sare de lamiie, un galbenus de ou, marar, patrunjel, cimbru, sare. Preparare: Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare.Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri untdelemn, apoi se adauga in supa.Cind carnea si zarzavatul sint fierte, se pun ardeiul, rosiile taiate in felii si dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati in cubulete. Se fierb toate 15-20 minute, pina cind se moaie, avind grija sa nu se terciuiasca dovleceii.Se acreste dupa gust.Se adauga Vegeta si sare, lasind sa fiarba citeva clocote.Se serveste dreasa ca si ciorbele precedente sau nedreasa.Pentru aroma, se adauga neaparat si marar si cimbru.Se pregateste la fel si fara carne.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
-
Tarta de dovlecei cu mazare
O reteta delicioasa, de care familia dumneavoastra se va bucura de un gust bun incercand-o, este tarta de dovlecei cu mazare.
-
Retete rapide cu legume. Pateu de dovlecei
Cei care adora legumele crude si nu numai, pot opta pentru pregatirea unei retete cu preparare rapida si fara foc: pateu de dovlecei.
-
Ciorba de varza cu afumatura si smantana
O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.
-
Supa crema de dovlecei cu marar
O combinatie de ingrediente delicioase confera supei o aroma deosebita si proaspata. Va propunem sa pregatiti o supa crema de dovlecei cu marar.