Ciocolata calda cu nucsoara
Ingrediente:
½ cana apa
2 linguri cacao neagra
3 cani lapte
½ lingura zahar
2 linguri ciocolata sfaramata (neagra sau cu lapte, dupa gust)
1 varf de lingurita nucsoara macinata
frisca pentru servire
(optional) rom
Mod de preparare: se pune apa la fiert pe foc mediu, apoi se adauga si se incorporeaza toata cantitatea de cacao. Urmeaza laptele, lasat pana cand compozitia incepe sa fiarba, amestecand tot timpul, ciocolata sfaramata, zaharul, nucsoara. Cand aveti o bautura omogen, cu textura fina, se opreste focul si se poate servi in cani, cu putina frisca si optional putin rom si un praf de nucsoara deasupra.
Articole asemănătoare
-
Cinci motive pentru care este bine sa mancam ciocolata neagra
O buna sursa de antioxidanti, ciocolata neagra cu gustul ei intens de cacao, putin amarui, este un aliat esential in lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi in organism.
-
Cafea cu vodca, lichior si mirodenii
O bautura calda cu gust puternic de cafea, note exotice oferite de mirodeniile aduse din tari indepartate si un plus de personalitate dat de vodca si lichior.
-
Ciocolata calda cu scortisoara
O reteta pentru zilele friguroase, care se poate transforma intr-un interesant cocktail daca adaugati putin rom sau brandy.
-
Ciocolata calda cu scortisoara si cuisoare
O cana de ciocolata calda cu gust de turta dulce, cu multe mirodenii si cacao de buna calitate, pentru serile reci de iarna.
-
Ciocolata calda cu mirodenii si sirop de artar
O cana de ciocolata fierbinte, dulce si aromata.