Cafea cu vodca, lichior si mirodenii
Ingrediente:
1 cana cafea tare sau espresso, fara zahar, fierbinte
1 ½ cana lapte fierbinte
2-3 linguri sirop de artar
1 lingurita scortisoara pudra
1 lingura extract de vanilie
200 ml vodca
200 ml lichior de cafea
frisca pentru servire
scortisoara macinata
Mod de preparare: amestecati bine cafeaua si laptele, ambele fierbinti, adaugati vodca si lichiorul de cafea (la temperatura camerei), scortisoara si vanilia, iar cand bautura s-a racit putin se pune si siropul de artar. Se gusta si se mai pune sirop de artar pentru un gust mai dulce si se serveste in cani, calda, cu frisca si un praf de scortisoara.
Foto: absfreepic.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii
O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.
-
Bautura calda cu suc de mere, mirodenii si morcovi
Cu multe vitamine si mirodenii aduse din tari indepartate, este o reteta perfecta pentru o seara tot mai rece de toamna, cu gust placut, si care in plus ne va intari sistemul imunitar.
-
Cocktail cu vodca, zmeura si vin rosu
O bautura cu note acrisoare date de vinul rosu si aroma de zmeura, consistenta si buna pentru orice perioada a anului.
-
Cocktail de iarna cu vodca si lichior de cafea
Dens, cremos si consistent, cu gust puternic si aromat, este un cocktail usor de pregatit si acasa, bun mai ales in zilele friguroase.
-
Bautura fierbinte cu miere, lamaie si vodca
O reteta buna pentru zilele reci sau ploioase, cu origini indepartate si un gust complex in care se intalnesc mierea, vodca tare, scortisoara si acreala usor acida a lamailor.