Cinci tratamente naturiste cu miere

1. Mierea, fie proaspata, fluida, fie putin zaharisita, poate fi folosita usor pentru a ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor superficiale, a eczemelor si iritatiilor pielii. Indiferent daca este miere poliflora, cel mai des intalnita in magazine, fie mierea pe care ati cumparat-o direct de la un apicultor (si veti gasi diverse specialitati delicioase, cu arome intense si surprinzatoare), o puteti utiliza si ca un substitut de crema naturala. Se aplica un strat foarte subtire de miere pe plaga sau iritatie, acoperind apoi cu un tifon curat si legand bine. Nu doar ca va curata rana, dar mierea elimina o mare parte dintre bacterii, grabeste vindecarea si plaga se va cicatriza mai repede, mai usor, urma fiind mai putin vizibila decat in cazul terapiilor conventionale. Mierea s-a dovedit la fel de utila si in cazul arsurilor usoare pentru a vindeca mai repede tesuturile. 
 
2. Nu este doar un mit, mierea adaugata in putin ceai de plante ajuta la linistirea acceselor de tuse, in special nocturna, fiind neasteptat de eficienta atat in cazul copiilor, cat si in cazul persoanele mature. Puneti in cana de ceai calduta - niciodata in bauturi fierbinti - o lingurita sau doua de miere, band amestecul cu inghitituri mici. Mierea va ajuta la decongestionarea sistemului respirator, la linistirea durerilor din gat sau piept, calmeaza crizele de tuse si il face pe bolnav sa respire mai bine si mai usor. Este si un remediu naturist folosit in cazul astmului, in special in momentele de criza. 
 
3. Mierea poate fi folosita si in cosmetica, de exemplu in cazul tenului cu acnee si alte iritatii, aplicand-o pur si simplu sub forma de masca naturista. Pe tenul bine spalat si uscat se aplica un strat subtire de miere, se lasa sa actioneze pentru cel putin 20 de minute, preferabil mai mult, apoi se indeparteaza usor cu apa calduta. Repetati tratamentul periodic si rezultatele nu vor intarzia sa apara. 
 
4. Se recomanda sa mancati putina miere, cat mai proaspata, atunci cand aveti probleme stomacale. Linisteste spasmele, alina durerile si reechilibreaza nivelul bacteriilor bune din stomac, si mai mult, ajuta digestia si este un excelent substitut pentru zahar, in special in cazul celor care vor sa slabeasca sau sufera de diabet. Se recomanda sa mancati frecvent cate o lingura de miere - chiar mai mult daca va place gustul - daca va confruntati adesea cu probleme digestive sau lipsa de apetit. 
 
5. Cei care mananca des miere sau polen - simplu sau sub forma de tinctura - in special in variantele bio (de aceea se recomanda sa apelati direct la apicultori) vor avea un sistem imunitar mai puternic si mai rezistent in fata infectiilor si alergiilor de sezon, vor depasi mai usor perioadele de convalescenta si se vor imbolnavi mult mai rar. Paradoxal sau nu, cei care indragesc mierea au statistic sanse mai mici sa fie alergici la polen, de exemplu, si incidenta altor tipuri de alergii va fi si ea mai scazuta.

Foto: pexels.com

Articole asemănătoare

  • Tratamente naturiste cu nuci

    Miezul de nuca este un veritabil fruct-minune, si in afara gustului placut are grasimi, vitamine, proteine, este bogat in calorii (va fi consumat cu moderatie mai ales daca vrem sa slabim) si poate fi o gustare sanatoasa si satioasa.

  • Prajitura gustoasa cu miere

    Intampinati-i pe cei dragi cu o prajitura gustoasa pe care sa o savureze la desertul mesei de pranz alaturi de o ceasca cu ceai cald. Va propunem sa incercati reteta de prajitura simpla cu miere.

  • Prajitura de post cu miere si nuca

    O prajitura gustoasa, ideala pentru servit in momentele cand suntem vizitati de rude ori prieteni, este prajitura de post cu miere si nuca.

  • Prajitura cu miere si suc proaspat de portocale

    Un desert pentru o dupa-amiaza placuta poate fi prajitura cu miere si suc proaspat de portocale. Bucurati-va de combinatia si aroma unica oferite de miere si portocale.

  • Mere coapte si umplute cu miere si stafide

    Apetisante de la prima vedere, merele coapte si umplute cu miere si stafide sunt pur si simplu delicioase. Ingredientele necesare pentru prepararea acestei retete sunt:


Warning: fopen(cache/2ca068c0fb33d6bd6dd3c67be237662f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139