Tratamente naturiste cu nuci
Miezul de nuca este un veritabil fruct-minune, si in afara gustului placut are grasimi, vitamine, proteine, este bogat in calorii (va fi consumat cu moderatie mai ales daca vrem sa slabim) si poate fi o gustare sanatoasa si satioasa. Se recomanda consumul a 7-10 nuci proaspete, sanatoase, in fiecare zi pentru a intari imunitatea, a imbunatati digestia si in cazurile de stres cronic, dureri de cap, oboseala si astenie. Tocat marunt sau intreg, amestecat cu miere sau putin zahar, este o solutie naturista delicioasa si pentru un sistem circulatori si mai ales o inima mai sanatoasa, se mananca pentru a intari sistemul respirator si este recomandat in cazul copiilor ca un desert revigorant si intaritor.
Coaja nucilor verzi cu mirosul ei puternic de iod este bogata in vitamina C, dar are si taninuri, uleiuri, minerale, si poate fi folosita pentru pregatirea de ceaiuri sau tincturi, indicate pentru a trata si preveni o gama larga de afectiuni. Pentru ceaiul de nuci verzi se va folosi coaja verde de la doua-trei nuci, uscata sau proaspata (doar portiunile sanatoase, nelovite, de un verde curat, intens). Se fierbe coaja in 300 de ml de apa si se bea cald, neindulcit, 1-2 cani pe zi, fiind recomandat pentru a revigora organismul si a intari sistemul osos (mai ales in cazul deficitului de calciu). Din cojile de nuci verzi se poata pregati si un sirop, fierband 1 cana de coji proaspete de nuci verzi intr-un litru de apa, amestecand apoi bine cu ¾ – 1 kg de zahar. Se iau 2-3 lingurite pe zi, cate una dupa fiecare masa, pentru refacerea sistemului imunitar si imbunatatirea digestiei.
Tot pentru stomacurile sensibile, pentru cei are au des dureri de stomac sau o digestie dificila se recomanda si tinctura din nuci verzi, ce poate fi cumparata de la magazinele naturiste sau pregatita din fructe sanatoase, proaspete, amestecate cu zahar dupa ce au fost taiate marunt, fin, si tinute la macerat pentru 20 de zile. Se adauga alcool, se lasa din nou la macerat pentru 10-14 zile, dupa care se strecoara prin sita cu sifon. Se beau 2 lingurite inainte de mesele principale.
Si cojile uscate de nuci pot fi folosite pentru un infuzie (o mana de coji de nuci fierte in 250 ml de apa pentru 5-7 minute) care se lasa putin la racit si se bea cu sau fara miere pentru a calma mai usor accesele de tuse.
Ceaiul din frunze de nuc este util datorita efectelor sale astringente, este antiseptic si cicatrizant, ajuta sa avem o digestie normala si sustine functionarea normala a rinichilor. Este recomandat si pentru efectul sau antidiareci, dar si ca adjuvant in tratarea diabetului. Poate fi folosit si pentru spalarea parului fragil, decolorat, cu tendinte de rupere si degradare (ajuta la refacere si repigmentare).
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Tort de nescafe cu nuci
Un desert pe care il puteti pregati pentru o aniversare este tortul de nescafe cu nuci. Petru a-l prepara, ingredientele necesare le descoperiti mai jos:
-
Briose cu nuci maruntite si ghimbir
Pentru diminetile friguroase si nu numai, incalziti-va alaturi de un ceai cald si cateva briose delicioase cu nuci maruntite si ghimbir.
-
Prajiturele delicioase. Inele cu nuci
Un desert simplu si rapid de realizat este reteta de inele cu nuci. Pentru a prepara aceasta reteta, aveti nevoie de ingredientele de mai jos:
-
Bezele cu nuci
O reteta simpla de dulciuri este oricand binevenita pentru cei dragi. Asadar puteti incerca sa realizati bezele cu nuci.
-
Tort de biscuiti cu nuci
Un desert apetisant pentru o zi speciala este tortul de biscuiti cu nuci. In cele ce urmeaza gasiti ingredientele necesare pentru prepararea acestei retete: