Chipsuri de morcovi
Ingrediente:
8 morcovi mari
ulei de masline
boia dulce
(optional) un varf de lingurita boia iute
sare, piper
Mod de preparare: cuptorul se incinge bine la 180 de grade. Morcovii se curata, se spala si se taie in rondele cat mai subtiri, care se pun in tava acoperita cu hartie de copt. Se toarna deasupra in fir foarte subtire ulei de masline si se lasa la copt pentru 10-15 minute. Cand sunt bine facute si uscate se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi uleiul in exces, se pudreaza cu boia dulce (si daca vreti un gust mai picant si boia iute), sare si piper, lasandu-le la racit. Se servesc reci.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi
Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.
-
Mancaruri simple cu legume. Mancare de morcovi
O mancare simpla si gustoasa din legume pe care o puteti pregati pentru masa de pranz este mancarea de morcovi.
-
Supa crema de morcovi si ghimbir
Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.
-
Salata de morcovi cu nuca macinata
Pentru a savura o mancare sanatoasa, va recomandam sa alegeti salata de morcovi cu nuca macinata. Morcovul contine mult fier, dar are si proprietati remineralizante.
-
Mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru
O mancare simpla si cu un gust deosebit obtineti preparand reteta de mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru. Morcovul este bogat in beta-caroten si vitamina A, fiind un puternic antioxidant si protejand pielea de actiunea radicalilor liberi.