Ceaiul verde/negru imbuteliat, gustos dar cu putini nutrienti

Astazi cand oamenii sunt impinsi sa isi petreaca viata intr-un ritm mai alert ca niciodata, ragazul se castiga fara dubii prin sacrificii. Numai ca o buna parte dintre noi nu stim, sau mai grav, nu urmarim sa luam deciziile corecte in aceasta privinta.

Ceaiul imbuteliat de pe rafturile magazinelor s-a impus in ultima vreme ca o alternativa practica si rapida la bauturile cu efecte medicinale. Dincolo de gust, care  intr-adevar poate fi mai placut in cazul intai, se pune intrebarea daca ceaiul imbuteliat este superior si cand vine vorba de proprietati curative.

Cercetatorii au raportat in cadrul National Meeting of the American Chemical Society ca multe dintre sticlele de ceai verde/ negru comercializate aproape ca nu contin polifenoli, antioxidanti a caror principala actiune este prevenirea formarii radicalilor liberi. Unele branduri de pe piata americana ofera o cantitate atat de mica de polifenoli incat, pentru a echivala o cana de ceai verde/negru preparat in casa, cineva ar trebui sa consume 20 de sticle din comert. La acestea se mai adauga zaharul si alti aditivi nesanatosi, pe care industria alimentara ii intrebuiteaza in procente covarsitoare la scara mondiala.

Pentru imbunatatirea proprietatilor organoleptice, recomandam in cazul oricarui ceai facut in casa mierea naturala de albine. In lipsa acesteia, se poate folosi cu succes zaharul brun nerafinat. O noua stiinta se naste din biologia moleculara, revolutionand disciplina nutritiei umane.

Mijloacele nutrigenomicii permit cuantificarea efectelor unui singur nutrient cheie. Nutrigenomica confirma deosebirile specificate anterior cu privire la continutul de polifenoli, substante de care depinde fermitatea pielii, regenerearea celulelor si a tesuturilor din organismul uman.

Sursa foto

I. C.  

Articole asemănătoare

  • Sapte motive pentru care este bine sa bem ceai verde

    Aromat, plin de savoare, baut simplu, cu zahar, miere sau lapte, fierbinte sau (de ce nu) lasat sa se raceasca, ceaiul verde poate sa inlocuiasca in fiecare dimineata ceasca sau cana de cafea, racoreste si hidrateaza intregul organism atunci cand i se adauga gheata in zilele fierbinti de vara, da energie si un plus de buna dispozitie.

  • Ceaiul verde in terapiile naturiste

    Potrivit nutritionistilor ceaiul verde este un aliat util in curele de slabire, dar este recomandat si celor care au ajuns in sfarsit la greutatea ideala, dar isi doresc sa o pastreze cat mai usor. Dincolo de gust si aroma acest ceai are putine calorii si intensifica arderile interne, dar nu inseamna ca nu puteti adauga putina miere daca gustul putin amarui (datorita taninurilor) este prea puternic.

  • Cocktail fara alcool cu mango si ceai verde

    Aduse impreuna in acelasi pahar inalt, cu putina gheata, sucul de mango si ceaiul verde fara zahar se completeaza si se scot in evidenta reciproc neasteptat de bine. O bautura fara alcool pentru zilele in care avem nevoie de putina energie. Sau pentru o mica petrecere in timpul zilei, la serviciu.

  • Ceaiul Oolong, o bautura orientala gustoasa si sanatoasa

    Ceaiul Oolong este o bautura caracteristica Orientului Indepartat care se obtine din frunzele, mugurii si tulpinele de Camellia sinensis. Planta este aceeasi cu cea din care se prepara ceaiul negru si ceaiul verde.

  • Ceaiul verde, element esential in pastrarea sanatatii orale

    Ceaiul verde se obtine spre deosebire de ceaiul negru, din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Efectele benefice ale ceaiului verde au fost cunoscute de milenii, in special in culturile tarilor asiatice.


Warning: fopen(cache/b8e2de3522a2c404779beed4e2526518) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139