Ceaiul verde in terapiile naturiste
Un banal plic de ceai verde poate fi folosit daca avem cearcane sau daca pleoapele sunt umflate. Dupa ce pregatiti o cana de ceai verde delicios plicul se lasa la racit si se pune apoi pe pleoapa inchisa, unde se lasa pentru 10-15 minute sa actioneze ca o compresa. Repetati periodic acest truc simplu pentru rezultate durabile. Este recomandat si pentru a reduce ridurile, dar puteti folosi fie masti faciale, fie creme cu extract de ceai verde.
Ceaiul verde poate fi folosit pentru tratamente cosmetic naturiste, fiind util mai ales in cazul tenului acneic. Pregatiti o masca faciala din ceai verde varsat (de cat mai buna calitate) dupa ce a fost infuzat dupa gust, ideal fiind sa il folositi atunci cand are o temperatura suportabila. Se lasa sa actioneze pentru 10 minute, apoi se indeparteaza, iar fata se curata cu apa calduta. Cei cu ten acneic sau gras pot sa foloseasca acest tip de masca frecvent, de cel putin doua ori pe saptamana, pentru rezultate mai rapide.
Potrivit nutritionistilor ceaiul verde este un aliat util in curele de slabire, dar este recomandat si celor care au ajuns in sfarsit la greutatea ideala, dar isi doresc sa o pastreze cat mai usor. Dincolo de gust si aroma acest ceai are putine calorii si intensifica arderile interne, dar nu inseamna ca nu puteti adauga putina miere daca gustul putin amarui (datorita taninurilor) este prea puternic.
Poate ca un ceai de fructe sau o ceasca de ceai negru ar fi o alegere tentanta, dar pentru cei care vor sa aiba dinti sanatosi si tineri mai multa vreme tot ceaiul verde este cea mai buna alegere. Potrivit unor studii preliminare cei care beau frecvent ceai verde au gingii mai sanatoase si dinti mai rezistenti.
Cum ceaiul verde este plin de antioxidanti il puteti bea cat mai des si pentru a ajuta ficatul sa functioneze mai bine, dar si pentru ca intregul organism sa elimine mai usor toxinele. Si in plus veti vea mai multa energie si o stare de spirit mai buna.
Un truc mai putin cunoscut pentru un par mai rezistent si mai sanatos este sa il clatiti dupa spalare cu ceai verde la temperatura camerei, repetand procedura la fiecare spalare pentru cel putin trei luni. Si cum veti gasi in acest ceai si multa vitamina E si C puteti sa beti in fiecare zi o ceasca pentru a avea un par stralucitor.
Buzele uscate si crapate au nevoie de hidratare, iar ca metoda alternativa folositi plicul de ceai dupa ce v-ati preparat bautura favorita si aplicati-l pe buze ca pe o compresa. Se pastreaza acolo pentru cateva minute, iar rezultatele ar trebui sa fie rapide.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Piperul negru in medicina naturista
O buna sursa de vitamina C sau K, dar si de magneziu, zinc, calciu, fier, potasiu, banalul piper negru (ce contine piperina, componenta care ii da gustul atat de familiar) nu este doar un ajutor de baza in bucatarie, dar poate fi folosit si in terapiile naturiste ca adjuvant in tratarea mai multor afectiuni.
-
Patru remedii naturiste folosind ceai verde
Datorita antioxidantilor ceaiul verde, baut cu sau fara miere, este un aliat important in perioada racelilor de sezon sau chiar cand ne-am imbolnavit, pentru ca va intari sistemul imunitar si il va ajuta sa lupte mai usor cu boala. Iar daca adaugati si putina zeama de lamaie sau ghimbir ras ceaiul nu va capata doar un gust mai placut, ci va fi si mai bun datorita vitaminei C.
-
Osul-iepurelui in terapiile naturiste
O planta erbacee pe care o intalnim adesea pe pasuni, fanete sau pe terenurile nisipoase de la marginea apelor, osul-iepurelui (Ononis spinosa) este relativ usor de recunoscut datorita florilor sale de un mov pal spre roz.
-
Lamaia in terapiile naturiste
Pusa in ceai, folosita in deserturi sau pentru diverse tratamente cosmetice, dar mai ales ca remediu in tratarea racelilor, lamaia este cunoscuta ca una dintre principalele surse de vitamina C in alimentatie.
-
Ceaiul verde, element esential in pastrarea sanatatii orale
Ceaiul verde se obtine spre deosebire de ceaiul negru, din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Efectele benefice ale ceaiului verde au fost cunoscute de milenii, in special in culturile tarilor asiatice.