Cartofii Salad Blue, gust plin si nuante exotice
Varietate de cartof cu o coaja de un violet in tente albastrui, pulpa fiind de un mov deschis, Salad Blue este insa un soi nu tocmai potrivit pentru salate, in pofida numelui, fiind ideal pentru copt sau piure, dar la fel de bun este si prajit sau fiert in abur. Gustul este cel de cartof clasic, poate putin mai dulce, dar din fericire isi pastreaza coloritul aparte si dupa ce este gatit, asa ca poate fi un element de culoare si gust la o masa cu prietenii. Sunt cartofi destul de mari, forma ovala, coaja neteda si lucioasa, mai multi antioxidanti decat tuberculii obisnuiti, se adapteaza usor la o gama larga de retete. Cei care pot sa treaca peste coloritul diferit vor descoperi un soi care da recolte foarte bune si nu are nevoie de ingrijiri suplimentare si costisitoare. Este o varietate originara din Scotia, veche de peste un secol si in tot acest timp si-a castigat numerosi "fani" si cultivatori.
Cartoful Blue Salad va avea nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare - rezista foarte bine la perioadele secetoase - si se planteaza in martie-aprilie, recoltand cartofii in iunie, cel tarziu in iulie. Se recomanda plantarea cuiburilor la circa 50 de cm distanta si nu uitati sa pliviti periodic suprafata aleasa pentru cultura de cartofi. Si dincolo de aspect acest tip de cartofi are fibre, substante nutritive si sunt considerati de unii nutritionisti mai buni pentru consumul intens decat cei clasici.
Foto: dtbrownseeds.co.uk
Articole asemănătoare
-
Sos cu nucsoara si unt
Aromata, cu gust pregnant si intens, parfumat, nucsoara este folosita in numeroase retete de desert, dar poate sa ofere un plus de savoare si in bauturi calde, intr-un cocktail sau, de ce nu, intr-un sos cremos pentru inghetata sau prajituri.
-
Ceai fierbinte cu mirodenii, cidru si miere
O bautura fierbinte, plina de savoare si arome exotice, dulce si parfumata, excelenta intr-o seara tot mai rece de toamna petrecuta alaturi de cei dragi. Alegeti un ceai negru sau verde de calitate, infuzat dupa gust, si un cidru proaspat, racoritor, vesel. Puteti adauga si putin rom pentru a transforma ceaiul intr-un cocktail delicios.
-
Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar
Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.
-
Pomme du Limousin: savoare si gust in stil francez
Soi de mere mari, cu gust proaspat si savuros, originar din regiunea franceza Limousin (unde este cultivat in continuare extensiv, devenind un veritabil simbol local), Pomme du Limousin este o alegere excelenta ca mar de desert, dar este bun si pentru suc sau diverse retete de desert.
-
Cinci motive pentru care este bine sa mancam rodii
Este o alegere excelenta in curele de slabire, pentru ca are putine calorii, satisface pofta de dulce – sau pur si simplu poate fi aleasa cand avem nevoie sa rontaim ceva – are un gust plin, exotic, aparte, si poate fi consumata si sub forma de suc sau putem adauga samburii de rodie in salate si gustari pe baza de fructe si legume.